Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '08

 
Kategori
Yöresel Yemekler
 

Haluşka

Haluşka
 

Kulaklı mantı


Malzemeler

Hamuru için
Un
Tuz
Su

İç malzeme

Kıyma
İnce kıyılmış kurusoğan
Karabiber
Tuz

Sosu için

Tereyağı
salça
yoğurt

Kulak memesi kıvamından biraz sert hamur yoğrulur ve 15 dakika dinlenmeye bırakılır. Sofra büyüklüğünde beze

açılır mantı hamurundan biraz ince yufka açılır. Ve karalere bölünür.Hazırlanan kıymalı, soğanlı ve karabiberli iç

malzemesi aralara koyulur ve üçgen şeklinde kapatılır. Hamur bitene kadar işleme devam edilir. Tencerede

kaynayan suya tuz katılır ve haluşkalar itina ile suya bırakılır. Hafifçe kaşıkla karıştırılır. Mantıdan daha çabuk

pişer ve soğuk suya haluşkalar çıkartılır. Oradan bir tepsiye alınır. Tavada kızdırılan halis mulis İnebolu tereyağı

üzerine bolca gezdirilir. İsteğe bağlı servis yaparken sarmısaklı yoğurt ve salçayla sosu katılır.

Bol tereyağlı haluşka yapılıp yenildikten sonra masa toparlanır ve alınan kalorileri ve fazla kiloları yakmak üzere

yürüyüşe çıkılır.

Afiyet bal şeker olsun.

 
Toplam blog
: 118
: 3309
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..