Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Şubat '10

 
Kategori
İzmir
 

Hamamda takım elbiseli toplantı!..

Hamamda takım elbiseli toplantı!..
 

Hamamlarımız yaşamın ayrılmaz bir parçasıydı bir zamanlar. Kültürümüzün önemli ögelerinden biriydi. Akşamdan hazırlıklar yapılırdı evlerde. Börekler, kurabiyeler, şerbetler hazırlanırdı. Şen şakrak hamam sohbetlerinin peşinden, şarkılar, kahkahalar yankılanırdı gizemli aydınlık kubbelerde. Elli dereceye varan sıcaklıkta günün yorgunluğu bırakılırdı, rahatlardı bedenler her kese dokunuşunda; boncuk boncuk akan terle birlikte hafiflerdi kuş misali.

Zamanla azaldı hamam sefaları, yerini saunalar aldı. Yabancıların Türk Hamamı'na olan ilgisini farkeden otel sahipleri bu kültüre sahip çıkmaya başladılar. Ancak 3-5 metrekarelik odalara Türk Hamamı adı verilmesi, bu kültüre gönül verenleri hayal kırıklığına uğrattı.

Geleneksel kültürümüzü yaşatmaya çalışan İzmir Hamamcılar Odası, bu erozyona dikkat çekmek amacıyla bir ilki gerçekleştirdi. Yıllık genel kurul toplantılarını Karataş semtindeki tarihi Hoşgör Hamamı'nda yaptılar. Üstelik takım elbiselerle. Mevcut Başkan Nafi Karaca, rakipsiz girdiği seçimlerde tekrar dört yıllığına başkan seçildi. Nafi Karaca, seçim öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: ''Burada toplanmakla gittikçe yok olmaya başlayan hamamlarımıza dikkat çekmek istedik. Lüks otellerde sunulan hamamlarla, gerçekleri arasında dağlar kadar fark vardır. Burada toplanarak bu yanlış tanıtımın önüne geçmeyi düşündük.''

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..