Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Hamaset tavan yaptı...

Hamaset tavan yaptı...
 

Baykal sınıfta kaldı.

DTP’nin uzunca bir süredir din eksenli oynadığı yerel seçimlere yönelik politikalarının AKP varken sıfır çekeceği anlaşılınca olası uğrayacağı hezimeti gölgelemek için sarıldığı “liderimize işkence…” edebiyatı ve yükselttiği şiddet sınıfta kalacak.

Her yurttaş gibi yaşananları endişe ile izliyoruz. Elleri yüreğinde ve de başları ellerinin arasında hiçbir akıl ve izan sahibinin onaylamayacağı görüntülerin üzerine ana muhalefet partisinin AKP’ye seslenerek “1mayısta emekçiye meydanları dar ettin, Diyarbakır’da kedi gibisin…” diyerek iktidarı daha sert önlemler almaya iteleyen söylemini anlamak olanaksız…

Kendini beğenmesek bile iktidarın başarısızlığına odaklanan muhalefet anlayışı bana doğru bir seçenek gibi gelmiyor. MGK bildirisinde söz edilen “terörü demokrasi ile bertaraf etme” söylemi daha doğru bir yaklaşım.

Ana muhalefet partisi başkanı Baykal ve MHP’nin söylemi endişe verici. AKP’nin soruna bilindiği üzere dinsel temelli yaklaşımı hakkında da farklı düşünemeyiz. Milliyet’ten Taha AKYOL’un sürekli yazılarında altını çizdiği bölgeden alınan Akp oyları rejimin teminatı olarak görülmeye ve birlikte yaşamanın fotoğrafı olarak sunulmaya çalışılmaya devam edilsin edilmesine de DTP’nin kendini artık yadsınmaz bir şekilde örgüt ile ifade etmesi, aynileştirmesi, ölümlere, şiddete alkış tutarcasına izlediği politikalarında deşifre edilmesi gerekiyor.

Görünen o ki dünyada egemen olan küresel kriz özellikle emekçileri, yoksul halk kesimlerini daha da yoksullaştırırken memlekette yaşananlar realite olarak kabul görmüyor, sığlığın egemen olduğu siyasi beklentiler siyasete egemen olmaya devam ediyor.

Hamasetin tavan yaptığı iklimde yaşam bulan birey her ne düşüncede olursa olsun yeteneksiz, öngörüsüz siyasetçinin değirmenine su taşıyor… Suyu kesmek, değirmeni eskilerin tabiri ile şapa oturtmak yurttaşın elinde…

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..