Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Kasım '08

 
Kategori
Güncel
 

Hamdolsun, "hamdolsun" diyebildiğim için..!

Hamdolsun, "hamdolsun" diyebildiğim için..!
 

Demokratik hayat muhalefetsiz olmaz.. Bu anlamda siyasiler, her zaman bir birinin muhalifidirler. Bu muhalefet siyasi partilerin fikir ve felsefesini paylaşan insanlar arasında da yaşanır.. Bunlar demokrasinin olmazsa olmaz, cilveleridir.

Demokratik bir düzende siyasete soyunmuş herkesin de eleştiriye, muhalefete açık ve tahammüllü olması işin doğası gereğidir. Demokrasi fikirlerin çatışmasından hayır çıkaran bir sistemdir çünkü..

Ancak, muhalefet yapacağım derken, insanların kişiliklerine ya da inançlarına saldırmak, onları hafife almak, onlarla alay etmek doğru değildir. Bunun demokrasiyle de bir ilgisi yoktur.

Son günlerde Başbakan Erdoğan'ın, "Hamdolsun, kriz bizi teğet geçiyor.." şeklindeki sözleri, krizin ülkemizde de etkilerini belirginleştirmeye başladığı için eleştiriliyor.. Bu eleştiriler son derece doğal ve demokratik çıkışlar.. Bu ülkede yaşayan herkesin ülkenin Başbakanı'nı eleştirmeye hakkı vardır..

Ancak, eleştiri yapılırken, bilerek veya bilmeyerek inanç esaslarını hafife almak, tahkir ve tezyif etmek büyük bir hatadır. Çünkü inanç esaslarını tahfif etmenin bilerek veya bilmeyerek olmasının Allah yanında bir farkı yoktur.. Yani bazı şeylerin şakası bile olmaz..

Sözü, Sayın Erdoğan'ın "Hamdolsun.." şükür ifadesini, sürekli alay eder mahiyette kullananlara getirmek istiyorum. Başbakan yanılmış mıdır, yanlış mı söylemiştir, bunu eleştirin... Elinizdeki bilgileri koyun ortaya ve "siz krizi iyi idare edemiyorsunuz.." diyin.. Tekliflerinizi ortaya koyun..

Ancak, Allah'a şükür anlamına gelen "Hamdolsun" ifadesini bu eleştirilerinize alet etmeyin..! Bir ülkenin Başbakanı'nın sözüne "hamdolsun" diye başlaması kötü bir şey değildir.. Velev ki, beklentileri gerçekleşmiyor bile olsa..!

Allah'ın kitabı Kuran, şu ayetle başlar: "El-hamdülillahi rabbil alemin.." Yani, "Alemlerin rabbine Hamdolsun.." Fatiha suresinden bahsediyorum. Bütün Kuran'ın esası da budur.. Bütün kulluğun esası da aslında, bu şükürdür.

Öyleyse, siyasi anlamda muhalif olduğunuz Başbakanı eleştirirken, hepimizin ortak inanç esaslarını zedeleyici ve aslında "Allahın gücüne gidecek.." ifadeler kullanmaktan uzak duralım..

Akşam 32.Gün'de kriz tartışılırken, M.Ali Birand'ın Kapalı Çarşı esnafından topladığı insanların içinde, güya Sayın Erdoğan'ı "zemmetemek" adına, birilerinin sürekli "Hamdolsun" diye söze başladıklarını gördüm.. Burada da bu türden "mizah" yazıları yazıldı... Bu nedenle böyle bir uyarı yazısı yazmak istedim..

Bazı şeylerin şakası olmaz, değeril dostlar.

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..