Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '08

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hamile kız ve cinnet!

Hamile kız ve cinnet!
 

Milliyet.com.tr


Dört aylık hamileymiş, Ayşe diyelim adına, on aylık bir bebeği daha varmış yirmi iki yaşındaki imam nikahlı kocasından, şu anda on altı yaşında olduğuna göre, Ayşe kaç yaşında evlenmiştir?

a) 15

b) 22

c) 12

d) 14

Doğru cevap d şıkkıdır!

Ayşe on dört yaşında imam nikahı ile evlendirilmiştir, dokuz ay gebelikten sonra bir çocuğu olmuş, ilk üç ay regl düzene girmediğinden muhtemelen bir sonraki ay tekrar hamile kalmıştır!

Ayşe, epilepsi, yani sara hastasıymış aynı zamanda, ilaç tedavilerinin, kontrollerinin olması gereken yaşlarda iki bebeğin, bir evin, bir kocanın sorumluluğunu ve koskocaman hayal ve gönül kırıklıklarını sırtlanmak zorunda kalmıştır…

Ayşe, annesine babası kadar gücenmiş midir bilemem, ama babasına, varsa ağabeylerine, amcalarına en fazla gönül koymuştur, evden atılmış gibi hissetmiştir kendini, azıcık büyüdü diye memeleri…

Ayşecik cinnet geçirmiş!

Kaderine mi, parasızlığa mı, doğacak çocuğuna acımasından mıdır, kim bilir, kız bebek olduğunu hissetti, cinnet geçirmiş Ayşecik, dayamış tüfeği karnına ve ateşlemiş!

Ayşe’nin canı kurtarılmış, bebeği sizlere ömür…

Ne hesaplar verecek acaba Ayşe, bu yüzden ne laflar işitecek, ne dayaklar yiyecek!

“Bir can aldın, Allah sana gün yüzü göstermeyecek!” denilecek, Ayşe kaderi, Ayşe kederi ile çocuk gücüyle ne kadar cebelleşebilecek?

Adım gibi eminim, rezil rüsva ettin bizi denilecek, on dördünde cinselliği öpüşmek sanan bir kızın gerdek yatağına atılırken ne davul çalanların ne zurna, ne beyaz gelinliğin üzerine kırmızı kurdele takan babanın, ne halay çeken amca ve çocuklarının içleri cızlamamıştır!

Doğduğu bakirlikte tevdi ettik size, namus bekçiliğimiz bitmiştir, alın hayrını görün!

Yeni büyüyen memeler acır, durduk yerde, ellenmesi ne kelime…

Bir baba, bir koca bilmez, anneler bilir, teyzeler, yengeler…

Durduramazlar mı, durdurmak mı istemezler, evlendiğimde on ikisindeydim diyerek, bir çeşit öç müdür, karşı konulması düşünülmez bir güç müdür, tabuların, törelerin dişlileri arasında ezilmeye alışmışlık mıdır, bilinmez, tüyü tam bitmemiş kınalı kuzusunu evlendirirken bir anne, merak ederim, namusumuza halel gelmeden everdik diye sevinir mi gerçekten, takılan altınlara mı takılır kalır, töre cinayetine kurban vermeden evlendirdik kızı, çok şükür, diyerek mi sevinir?

Ayşe cinnet geçirmiş!

Ayşe’yi öldürmüşler aslında, farkında değiller!...

Ayşe çözmüş aslında olayı, bilmem kaç çocuktan biriyken, saçım bile okşanmadan, yeri geldi karnım bile doymadan, okuyamadan, “Hayır” demeyi henüz öğrenmemişken yaşadıklarımı, doğuracaklarım da yaşayacaktır, reva mıdır bu Allahım!

Ayşe cinnet geçirmemiş, bence, cinnet geçirtilmiş!

Düğün halayında eğlenenler, kutladığınız cinayetti, Ayşe’yi sürmüştünüz şarjöre, bimem farkında mısınız?


Gülgün Karaoğlu
Aralık,16/08

 
Toplam blog
: 1269
: 1343
Kayıt tarihi
: 18.09.07
 
 

İzmir, 1963 doğumluyum. Dokuz Eylül Üniversitesi İngilizce bölümü mezunuyum ve özel bir şirkette ..