Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Güliz Gülsever Özsaruhan

http://blog.milliyet.com.tr/listemiste

18 Mart '11

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Hamilelik ile ilgili bilinmeyen gerçekler

Hamilelik ile ilgili bilinmeyen gerçekler
 

Hamileyken neler yaşanır? En uzun hamilelik ne kadar sürmüştür? Babaların da hamilelik semptomları gösterdiğini biliyor muydunuz? Hamilelik ile ilgili gerçekler listemizde… 

10- Babalar da Hamilelik Semptomları Gösterebiliyorlar 

 

Bu da ne demek dediğinizi duyar gibiyim… Ama evet baba adayları da , anne adayları gibi bazı hamilelik semptomlarını gösterebiliyorlarmış. İlginçtir ki baba adayları da , hamilelik süresince kilo almaya, sabah yaşanan mide bulantılarına ve kramplara bile maruz kalabiliyorlarmış. Hatta tıp dilinde buna “Couvade Sendromu ” deniyormuş. Kıskanç erkekleeeerrr !!! 

 

 

9-Hamilelik Süresince Ayaklarınız 2-3 numara Büyüyebilir 

 

Hamilelikte alınan kiloların dışında , bir de her hamilede görülen şişmeler olacaktır. Bu şişkinlikler de ayaklarınızın 2-3 numara büyümesine yol açabilir. Bir de hamileliğiniz yaz aylarına denk geldiyse, vücudunuzdaki şişlikler daha da fazla olabilir.
 

8-Gerçekten 2 Kişilik Yemek Zorunda Değilsiniz 

 

Dedikodulara ve söylenen karıkoca laflarına kanmayın . Hamilelik süresince 2 kişilik yemek zorunda değilsiniz ve ne kadar çok yerseniz çocuğunuzun kilosu ve sağlığı okadar iyi olacak diye birşey de doğru değil. Gerçekte hamile bir kadının sadece normalde aldığından sadece 300 kalori fazlasına ihtiyacı var . Bu da fazladan 1 porsiyon yoğurt ve 1 dilim fazla ekmeğe eşit demek. Şerbetli tatlılar ve kremalı pastalar yemek istiyorsanız yiyin, ama bu bebeğinizi daha sağlıklı yapmayacak sadece size ekstra kilolar katacaktır.
 

 

7-Kasılmalar , doğumdan sonra da devam edebilir 

 

Çoğunlukla , doğumdan sonra kasılma ve ağrılar devam edebilir. Kas ağrıları, vücudunuzun fazla kan kaybına karşı aldığı bir önlemdir.



6-Koku Duyularınız Gelişir 

 

Hamileliğin başlangıcında artan ve plasentadan salınan östrojen annenin tad ve koku alma hassasiyetini arttırır. Bu da hamilelerin aşermesine neden olur.


5-Kesinlikle Parlıyorsunuz 

 

Bu genellikle duyduğumuz ve gördüğümüz birşeydir. Hamile kadınlar her nekadar kendilerini şişman ve çirkin görseler de aslında parıldıyorlardır. Hamile bir kadının cildi güzelleşir. Çünkü hamileyken, vücudumuzdaki kan miktarı %50 oranında artar. Bu da yanakların pembeleşmesine ve cildin güzelleşmesini sağlar.
 

4- Gaz Şikayetleriniz Olacak Başka Yolu Yok 

 

Hamile kadınlarda geğirme ve gaz şikayetleri artar ve çoğunlukla bu kadınların zor zamanlar yaşamasına sebep olur. Hamilelikte hormonlar sindirim borusunun gevşemesine neden olur. Bu da sindirimi yavaşlatarak gaz birikmesine yol açabilir. Gaz birikmesi ise özellikle fazla yemek yendiği zaman, şişkinlik, geğirme, gaz çıkarma, karında rahatsızlık ve ağrılara neden olabilir.



3-Lohusalık Ateşi 

 

Doğumdan sonra annenin ateşinin ilk günden 10. güne kadar 38° C veya üstü olması durumuna Lohusalık ateşi denir ve genellikle bunun nedeni kapılan bir enfeksiyondur. Hastanelerdeki hijyen ve bakım bu enfeksiyonu en aza indirgese de yine rastlanabilen bir durumdur. 

 

2-Rahimin İçindeki Erkek Cenin Ereksiyon Olabilir
 

Çoğu anne, küçük bebeklerinin ergenlik çağına girmiş olsa bile ereksiyona girdiklerini aklına bile getirmek istemez Ama gerçek şudur ki erkek çocuklar rahim içinde ereksiyon olurlar. 

 

1- Nerdeyse 1 Yıl Hamile Olabilirsiniz 

 

Hamilelik dönemi bildiğiniz gibi 9 aydır. Zaten doktorlarda 9 ayın üzerinde süren hamilelikleri sonlandırıp, çocuğu sezeryanla alırlar. Ama tıbben bir kadın bebeğini tam 1 yıl karnında taşıyabilmektedir. Bilinen en uzun hamilelik şuana kadar 375 gün olarak kayıtlara geçmiştir.
 

 
Toplam blog
: 56
: 5176
Kayıt tarihi
: 15.12.10
 
 

1981 İzmir doğumlu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Medya ve İletişim Sistemlerinden mezun. Listemist..