Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mayıs '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

HAMİLELİK SONRASI ÖZGÜVEN

HAMİLELİK SONRASI ÖZGÜVEN TEKRAR NASIL KAZANILIR?

Hamilelik vücutta bazı değişikliklere neden olabilir. Doğum sonrası kadınlar genellikle kendi vücutlarındaki değişikliklerden rahatsız olurlar. Doğum öncesi görünümlerini mümkün olduğunca çabuk eski haline getirmek istiyorlar. Hamilelikten sonra sık görülen sorunlar; emzirmeye bağlı meme sarkmaları, topikal yağlanma, karın ve kalçalarda çatlaklar oluşmasıdır.

Genellikle tercih edilen işlemler; meme büyütme, karın germe ve yağ aldırmadır. Bu sayede kişi kendi başına ameliyat olma zorluğundan kurtulabilmektedir.

Ameliyattan sonra danışanlar görünümlerinden genellikle memnun kalır ve özgüvenlerini geri kazanırlar. Uygun bir operasyon adayında aranması gereken kilit noktalar; doğumun üzerinden en az 6 ay geçmiş ve emzirme döneminin tamamlanmış olmasıdır. Ameliyat sürecini başlatacak kişinin dikkat ettiği püf noktalar şunlardır: Ameliyatı engelleyecek herhangi bir sağlık sorunu olmaması, ameliyattan önce sigara içmemesi veya sigarayı bırakması, anesteziye uygun olmasıdır.

Sıklıkla tercih edilen işlemler

Liposuction uygulaması: Karın ve kalça bölgesindeki fazla yağların özel bir kanül ile alınmasına liposuction işlemi denilmektedir. Kişinin vücut şekline uygun form belirlenir ve genellikle karın germe ameliyatı öncesi tercih edilir.

Karın germe uygulaması: Hamilelik sonrasında karın bölgesindeki fazla yağları alarak daha sıkı bir görünüme kavuşabilirsiniz. Operasyon sırasında, stratum corneum'u çekip germek için bikini çizgisi boyunca bir kesi yapılarak karın germe işlemi tamamlanır.

Meme büyütme uygulaması: Meme büyütme çok hassas bir uygulama gerektirmektedir. Ameliyat sırasında meme dokusuna zarar verilmemelidir. Genel anestezi altında yapılan operasyonda kişinin ihtiyacına göre protez tercih edilerek göğüs dik pozisyonda yerleştirilir. Hastalar vücut şekillerine ve istedikleri meme görünümüne göre uzman yönlendirmesi ile seçim yapabilirler.

Vajinoplasti uygulaması: Doğum esnasında gevşeyen vajinanın toparlanması için tercih edilmektedir. Gevşeyen iç vajina görünüm haricinde sağlık açısından bazı sorunlara yol açabilir. Labioplasti işleminde sarkan iç dudaklar küçültülür ve normal boyuta getirilir.

İşlemler sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Annelik estetiği sonrası tam iyileşme süreci 2 hafta kadar sürebilir. Bu süreçte ağrı ve şişlik hissetmeniz doğaldır. Programın uygulanmasının sürdürülebilirliğini sağlamak için düzenli bir egzersiz programı önerilmektedir. İyileşme süreci ve semptomlar kişiden kişiye değişebileceğinden kontrolü kesintiye uğratmadan işlemi gerçekleştiren uzman ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Annelerin işlemi öncesi emzirme sürecini tamamlamaları ve üzerinden en az 6 ay-1 yıl geçmesi önerilir çünkü vücuttaki değişiklikler doğumdan ve emzirmeden sonra aylarca devam eder.

Op. Dr. İlsun Aka

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahisi

www.ilsunaka.com.tr

www.instagram.com/drilsunaka

 

 
Toplam blog
: 142
: 25
Kayıt tarihi
: 05.07.19
 
 

1979 yılında Almanya Köln şehrinde doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Uşak'ta tamamla..