Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '18

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Hamilelik Sonrası Yapılması Gerekenler

Hamilelik Sonrası Yapılması Gerekenler
 

Hamilelik Sonrası


Genellikle Milliyet Blog sayfamda estetik, güzellik ve cilt bakımı konularına değiniyorum ancak son zamanlarda karşılaştığımız hastaların bir çoğu göğüs estetiği, selülit tedavisi ve yağ aldırma şeklinde şikayetlerle geliyor. Bende bu yazımda bu tür sorunlara neden olan hamilelik dönemi ve en önemlisi hamilelik sonrası bebek bakımına değinmek istedim. Bu yazımda doğum sonrası önerilerimi inceleyebilirsiniz.

Bebeğiniz doğduktan sonra yarım saat içinde mutlaka emzirin. Göğsünüzden süt gelmese de bebeğinizi memede tutarak emmesini sağlayın. Gerekirse parmak uçlarınızla göğsünüze yukarıdan meme başına doğru masaj yaparak süt gelmesini sağlayın. Bu sırada bebe­ğinize su, şekerli su gibi hiçbir besin vermeden sadece emzirin. Sü­rekli emzirmek sütünüzü arttıracaktır.

İlk aylarda bebeklerin gaz sancılan çok olduğundan sürekli ağla­yabilirler. Bu durumu bebeğinizin doymadığı yönünde algılamayın. Eğer bu konuda şüpheniz varsa mama vermek yerine bebeğinizin doktoruna danışarak bebeğinizin kilo alımını kontrol ettirin. Unut­mayın ki mama en son çare olmalıdır. Öncelikle sütünüzü arttırmanın yollarını deneyin. Bebeğinizi emzirirken kesinlikle uyumayıp bebeğinizi kontrol edin. Emzirme esnasında burnunun kapanmasına izin vermeyin.

Emzirme bitiminde bebeğiniz uyanıksa mutlaka gazını çıkarın. Bu­nun için bebeğinizi kucağınıza dik olarak alıp başını omzunuza daya­yın. Sırtına yavaş yavaş masaj yapın. Bebeğiniz geğirirse bir miktar da süt ağzından çıkabilir onun için endişelenmeyin. Bu gibi durum­lara hazırlıklı olarak yanınızda temiz bir tülbent bulundurabilirsiniz.

Emzirme sonrasında bebeğinizi uyutursanız yatağına sırtüstü ola­rak değil yan pozisyonda yatırın. Uykusunda kusarsa çıkan atıklar ne­fes almasına engel olmaz.Bebeğiniz her emzirme sonrasında mutlaka kusuyorsa vakit kay­betmeden doktora gidin. Bu durum reflü gibi bir rahatsızlığın belir­tisi olabilir.

Op. Dr. Ebru DURMUŞ
Anne & Bebek
Facebook

 

 
Toplam blog
: 22
: 210
Kayıt tarihi
: 13.03.17
 
 

Merhaba ben Ebru Durmuş, Myra Estetik kurucusu ve sahibiyim. Burada bulunma amacım özellikle este..