Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '14

 
Kategori
Doğal Tedaviler
 

Hamilelikte basur için oturma banyosu tedavisi

Hamilelikte basur için oturma banyosu tedavisi
 

hamilelikte basur


Kadınlar için hamilelikte basur çok sıkıntılı bir rahatsızlıktır. Zaten basur hastalığı çok kötü bir hastalık iken bebekle birlikte acılar artmaktadır. Bugünkü yazımda anne adayları için basuru hafifletecek bir yöntemi anlatmaya çalışacağım.

Hamilelikte basuru tetikleyen birçok faktör vardır. Bunların başında beslenme şekliniz gelir. Anne adaylarının aşermesinden dolayı normal hayatta basur başına hiç gelmese de beslenme alışkanlıklarından dolayı bu hastalık başına gelebilir. Kabızlık basuru başlatan ve tetikleyen rahatsızlıktır. Kabızlık giderici doğal formülleri buradan okuyabilirsiniz.

Ayrıca fiziksel olarak da büyük bir yük taşıyan anne adayları toplar damarların şişmesine sebep olurlar. Bu süreç geçici olur genellikle. Hamilelik süreci bittiğinde hasta rahatsızlığından kurtulur. Ancak gergin ve stresli bir hamilelik dönemi çocuğun ilerki yaşamını etkilemektedir. Bu konular bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Sizlere bir örnek vermem gerekirse hamileyken dinlenen klasik müziğin bile çocuğun psikolojik gelişiminde olumlu etkisi vardır. Anne adayının stresli olması, tuvalete çıkamaması,sigara içmesi ve birçok faktör doğacak çocuğu etkilemektedir.

Bu yüzden sizlere ağrılarınızı hafifletecek bir yöntem önereceğim.Yöntemimizin adı oturma banyosudur. Bu yöntem semptomları azaltmakta ve sizi büyük bir rahatlamaya kavuşturmaktadır. Hamilelik döneminizde kesinlikle basur ilaçları içmeyin.  Oturma banyosu nasıl yapılıyor maddeler halinde anlatmaya çalışayım.

- Çamaşır yıkamak için kullanılan leğenleri bilirsiniz veya eskiden banyo yapılan leğenler. Bu leğenlerden temin edin. Evde küvet varsa en iyisidir.

-  Leğenin veya küvetin içerisine sıcak su doldurmanız gerekli. Suyun ısısının kaynar olması gerekmiyor. Ilıktan biraz fazla olsun amacımız basur memelerini rahatlatmak.

- Bu işlemi yarım saat yapabilirsiniz. Gün içerisinde zamanınız varsa 2 kere yapmanızı tavsiye ederim.

-Her gün düzenli şekilde bu terapiyi yapın.

Bir uyarıda bulunmak istiyorum. Basurdan kurtulacam derken soğuk kış günlerine üşütmeyin. Bebeğiniz sizin en değerli varlığınız.  Oturma banyosundan memnun kalacağınızı düşünüyorum. Tek başına oturma banyosu yaparak belirli bir seviyede basur illetinden kurtulacaksınız.

Ağrıları azaltmak için günlük tuvalet alışkanlığı edinebilirsiniz. İshal ve kabızlıktan kurtulmak için çaba sarf etmelisiniz. Uzman bir diyetisyenle ortak çalışmanız sizin yararınıza olacaktır.

Hamilelikte basur tedavisi olmanız için önünüzde pek seçenek yoktur. İlaç kullanamazsınız, ameliyat olamazsınız. Zaten ben bu yöntemleri tavsiye etmiyorum. Bitkisel yöntemlerle doğal bir şekilde tedavi olabilirsiniz. Geçenlerde basura iyi gelen bitkileri yazmıştım. Okumanızı tavsiye ederim.

Normal doğumlara hamilelikte basur engel değildir. Normal doğum en doğal doğum şeklidir ve en sağlıklısıdır. Bilimsel olarak bir sıkıntı olmadığını sizlere söylemek isterim. Ancak doğum esnasında ıkınmaya bağlı acılar hissedilebilir. Bu acıları minimize etmek için oturma banyosunu ve bitkisel yolları deneyebilirsiniz. Unutmayın basur ertelenmeye gelmez.

 
Toplam blog
: 9
: 86851
Kayıt tarihi
: 21.03.12
 
 

Doğal tedaviler üzerine yazılar yazıyorum. Şifalı bitkilerin kimyasal maddelerle karışmadan direk..