Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

11 Kasım '08

 
Kategori
Hamilelik Sonrası
 

Hamilelikte Ortaya Çıkan Sorunlar

Hamilelikte Ortaya Çıkan Sorunlar
 


Ruh hâlinde iniş - çıkışlar...

Hamileliğin, kadının vücudunu ve yaşantısını önemli ölçüde değişikliğe uğrattığı düşünüldüğünde, bunun ruh hâli üzerine de etki yapacağı hemen anlaşılabilir. Gebeliğin başlangıcında vücudun hormon dengesi yeniden ayarlanmaktadır. Dolayısıyla anne adayı için hem fiziksel hem de duygusal bir intibak süreci başlar. İşte bu dönemde âni sevinç ve hüzün çalkantılarına kapılmak hamile kadınlar arasında yaygın olarak görülür.


Bulantı...

Hamilelik esnasında bilhassa sabah bulantısı, her iki kadından birinde görülebilecek kadar yaygın bir olaydır. Bunun sebebi, ilk aylarda mide suyundaki asit miktarının düşük olmasıdır. Lâkin bu durumun tam aksi de görülebilir. Vücut çok fazla asit ürettiği için gebe kadın sürekli bir acıkma hisseder. Her iki durum da vücuttaki salgıların gebelikten dolayı belirli bir değişime uğramasından kaynaklanır.


Akıntılar...

Gebelikte dölyolu mukozasında bir çoğalma olur. Bu, başlıbaşına akıntıya sebep olabileceği gibi, çeşitli bakterilerin büyüyebileceği bir ortamı hazırlayarak iltihaplı akıntılara da yol açabilir. Doktor tarafından görülmesi ve izinsiz ilâç kullanılmaması gereken bir durumdur.


Dişler ve diş eti kanamaları...

Hormon dengesinin değişmesi, kan miktarını yükselteceği için hamilelik sırasında diş etleri çok daha kolaylıkla kanayabilir. Gebelik durumunun ortadan kalkmasıyla, kanamalar da sona erecektir. Sık sık dişleri fırçalamanın diş etleri üzerindeki basıncı azaltacağı kesindir. Vücudun, gebelik boyunca artan vitamin ve mineral gereksinimi yeterince karşılanmayacak olursa, bundan en fazla etkilenecek alanlardan biri dişlerdir. Genellikle 4'üncü ve 7'nci aylarda diş hekimine görünmek tüm gebe kadınlara önerilmektedir. Kalsiyum gibi minerallerin eksikliğinden dolayı, çürümelerin artmasının önüne geçmek, herşeyden evvel beslenmeye dikkat etmekle mümkündür.


Varis ve hemoroidler...

Hamilelik sırasında damarların esnekliği de azalır. Bu yönde eğilimi fazlaca olan kadınlara genellikle önerilen tedavi, bacakları kalp seviyesinin üzerinde bir yükseklikte dinlendirmek ve beslenmelerinde soğan ile sarmısağa, kayda değer bir yer vermektir. Hemoroidler de aynı sebepten ortaya çıktıkları için bu tedavinin onlara da faydalı olacağı açıktır. Kaşıntıyı önlemek için, uygun merhemler de kullanılabilir.



Önemli Not >>> Bu yazı da diğer tüm sağlık bloglarım gibi sadece bilgilendirme amaçlıdır!.. Sağlıklı bir yaşam dileğim ve saygılarımla...
 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..