Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '14

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hamilelikte ve Emzirirken Migren Atakları Nasıl Önlenir

Hamilelikte ve Emzirirken Migren Atakları Nasıl Önlenir
 

Emziren Annede Baş Ağrısı


Hamilelikte migren tedavi edilebilir mi?

Migren doğurgan çağdaki her 3-4 kadından birinde görülen önemli bir sorundur. Çok şiddetli migren atakları ve tekrarlayan ilaç alımları, anne adayı her kadını düşündürür. Migrenli pek çok kadın bilir ki çok şiddetli olan migren ağrılarını ilaçsız tolere etmek zordur. Hamilelik döneminde baş ağrıları % 70 oranında azalır. Özellikle, ilk üç aydan sonraki dönemde ataklar tamamen kaybolabilir. Genellikle migren azalır, bazılarında ise aynen devam eder. Çok daha azında artar. Çok nadiren de hamilelikte baş ağrısı başlayabilir. Hamilelikte ilaç alamazsınız ancak tedavi olabilirsiniz. Hamilelik döneminde yapılabilecek en uygun tedavi nöral terapidir. Cilde yapılacak küçük procainli iğnelerle (çok kısa etkili lokal anestezik) genel bir rahatlama sağlanır. Kullanılan az miktardaki ilaç bebeğe zarar vermez. En ideali; anne adaylarının hamileliği planlamadan önce nedenleri bulunarak migrenlerinin tedavisinin yapılmasıdır. Özellikle hemen her gün ilaç kullananlarda hamilelik öncesi tedavi daha da önem kazanır.

Emziren anneler migren atakları tutunca ne yapmalıdır?

Migren, ilaç alamadıkları için emziren annelerde ciddi sıkıntılara yol açabilmektedir. Emziren anne ilaç alamadığı için ağrısı ağırlaşır, yeni doğan bebeğin bakımının getirdiği uykusuzluk ve yorgunluk da ağrıyı sürekli tetikler. Bu anneyi çocuğuna bakamayacak duruma getirir. Bu dönemde en uygun tedavi nöral terapidir. Migren ataklarının seyri dikkatle sorgulanarak öncelikli bozucu alanlar tespit edilmelidir. Standart tedavi yerine öncelikli bozucu alanlar tedaviye alınmalıdır. Bebekle birlikte anneyi doktora defalarca taşımadan tedavi yapılmalıdır. Baş ağrısının özellikleri çok iyi dinlenmeli, hamilelikte gelişen yeni diş problemine bağlı migren düşünülürse öncelikle diş problemi çözülmelidir. Tedavinin devamının emzirme bittikten sonra da tamamlanabileceği unutulmamalıdır.

Yeni, farklı, bilimsel tedavi yaklaşımı için http://www.emelgokmen.com/tedavi/nasil-tedavi-yapiyorum/ sayfasını okuyunuz.

Migren hakkında daha fazla bilgi için http://www.emelgokmen.com/hastaliklar/migren/ syafına bakınız.

Gökmen Yaklaşımı nedir? Nasıl tedavi yapar? http://www.emelgokmen.com/gokmen-yaklasimi/gokmen-yaklasimi-nedir/ okuyunuz.

 

 
Toplam blog
: 120
: 1777
Kayıt tarihi
: 07.05.14
 
 

Klasik tıp eğitimi ile integratif tıp bilgilerini birleştirerek “Gökmen Yaklaşımı” adını verdiği ..