Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '08

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

Hamileyim beni cepten aramayın!

Hamileyim beni cepten aramayın!
 

HAMİLELİKTE SAĞLIK...


Bu bir bant kaydıdır. Aradığınız kişiye şu an ulaşılamıyor. Dokuz ay on gün sonra tekrar arayınız. Bu bant kaydı da ne anlama geliyor şimdi?

Dokuz ay on gün içerisinde anne karnında , bir can gelişimini tamamlar bilindiği gibi....

Bu dönemde annenin çocuğuna olan sorumluluğu başlamıştır. Sonsuza dek süren bir sorumluluk başlangıcıdır bu. Bilinçli anneler karnındaki bebeğini hayata hazırlarken , onun gelişimi için her şeyi yapmayı göze alır.Kendi bedeninden önce gelir artık içindeki canın gelişimi. Cep telefonları... Çağın vazgeçilmezleri... Kimimiz neredeyse kulağımıza monte ettireceğiz telefonlarımızı... Yokken hayatımızda hiç bir eksikliğini duymadığımız; ancak şu an olmazsa ne yaparız diye sızlandığımız muhteşem alet.... Evet anne karnındaki bebek ve cep telefonunun bağlantısına gelelim şimdi.

13 bin çocuk üzerinde yapılan araştırmada hamile bir kadının günde bir kaç kez cep telefonu eline alıp kullanması bile doğacak olacak çocuğun hiperaktivite, davranış bozuklukları, okul çağına geldiğinde duygusal karmaşa gibi bazı ruhsal hastalıklara yakalanma riskini taşıdığı ortaya çıkmış.

7 yaş öncesi cep telefonu kullanan çocuklarda da bu yüzden çeşitli davranış bozuklukları meydana gelebiliyormuş.

1990 yıllarının sonunda Danimarka’da yeni doğan 13 bin 159 çocukta yapılan araştırmada, davranış bozukluğu yaşayan bebeklerin annelerinin yüzde 54’ün hamilelik sırasında cep telefonu kullandığı ortaya çıkmış. 7 yaş öncesi cep telefonu kullanan çocuklarda görülen davranış bozukluğu ise yüzde 80’e kadar yükselmiş.

İşte bu vazgeçemediğimiz çağın iletişim yolu olan cep telefonları sanırım bir nesli oldukça olumsuz etkileyecek.

Daha sağlıklı bir nesil geride bırakmak için herkesin duyarlı olması arzusuyla...

Arzuliden....

 
Toplam blog
: 77
: 2768
Kayıt tarihi
: 17.07.08
 
 

Her şey ya da hiçbir şey... Ben misali gailesi olanlar, bir arzunuz varsa yaşamdan arzuliden arzular..