Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ağustos '14

 
Kategori
Hamilelik Öncesi
 

Hamileyken çatlak kremi kullandınız mı?

Hamileyken çatlak kremi kullandınız mı?
 

Dün gece sosyalmedya hesaplarımda anne lere hamileliklerisırasında çatlakları oldumu ve ne kullandıkalrını sordum.Sağolsnlar çöok annecevaplamış. Aşağı yukarı çoğu Lierac,mustela, kantaron yağı, bebek yağı ve badem yağı kulanmış .Kiminde aile de var,kiminde yok.. Ben hamileyken Lierac ve kakao ile susam yağ içeren yağlar kulandım. Benim annemde de kızkardeşimde de çatlaklar olduğundan bende de olur diye düşünüyordum.Evet, benim de karnımda çatlaklarımoldu.Ne kadar? Çok denilebilir.İnstagram da annelerin sorduğum soruya cevaplarını aşağıdaki linkten görebilirsiniz.;

http://instagram.com/p/r0HxFBG7MV/

https://www.facebook.com/62940895266/photos/a.10151949426315267.1073741839.62940895266/10152286973265267/?type=1&theater

Anne karnındaki bebek 12. haftadan itibaren pelvis kemikleri arasından çıkarak karında yukarı doğru büyümeye başlar. Ancak elle rahimin hissedildiği dönemler yaklaşık 4.-5. aylar civarındadır. Aynı şekilde bebek hareketleri de bu haftalarda hissedilir.

Her 100 hamileden 90'ında karında ve basenlerde çatlaklar olabilir.

Karına doğru büyüyen rahim 6. aylar civarında göbek hizasına kadar çıkar. Bu dönemden sonra cilt altı bağ dokusu gerilmeye başlar ve bir süre sonra da yırtılmalar oluşabilir. Çoğul gebeliklerde rahim daha büyük boyutlara ulaşacağı için yırtılma olasılığı daha fazladır. Cilt altındaki bağ dokusunda oluşan bu yırtılmalar dışardan kırmızı renkte çatlamalar olarak görülebilir ve stria olarak adlandırılır.
Çatlakalr çoğunlukla;

-Çatlamalar çoğunlukla  kadının cilt rengi ve cilt altı yapısıyla ilgilidir. Beyaz tenli bayanlarda çatlak görülme olasılığı daha yüksekken, buğday tenli ve esmer kadınlarda risk daha azdır. Çatlakların önlenmesi için birçok krem geliştirilmiştir ve yaygın olarak kullanılmaktadır. Kullanılan ürünler arasında (badem yağından başlayarak geliştirilmiş en yeni ürünlere kadar) karşılaştırmalı çalışmalar olmadığı için en iyisinin ne olduğuna dair kesin kanıt yoktur.
5. aydan saonra yapılan  karın eksersizleri yapılması hem kaslarda hem de ciltte esnekliğin artmasına neden olabileceği için çatlak riskini azaltmaktadır.
Diğer önemli bir konu da gebelikte alınan kilolardır. Ortalama olarak gebelikte 10-12 kilo alınmaktadır. Bunun üzerinde alınan kilolar gerilmeyi ve cilt altında yağın artmasına neden olacağı için çatlak olasılığını da artıracaktır.Ancak en önemli çatlak oluşmasında en önemli noktanın kadının genetik özellikleri olduğu unutulmamalıdır.Ayrıca birden fazladoğum yapmakta çatlama nedenleriarasında sayılabilir.Az sıvı alımı da cildin kurumasına neden olup,çatlamalar neden olur.O nedenle hamilelikte sıvı laımına dikkat edilmelidir. Bazen maalesef ne yapılırsa yapılsın çatlamalara engel olunamamaktadır.

Doğumdan sonra çatlakların rengi değişerek kırmızıdan gümüş rengine dönüşür. İlk 6 ay içersinde çoğu gerileyerek ince bir çizgi haline dönüşebilir. Çatlakların giderilmesi için kullanılan kremler de mevcuttur ancak oluştuktan sonra tedavi etmek yerine oluşmadan önlemeye çalışmak daha etkili olmaktadır. Lohusalık döneminde dengeli beslenme ve eksersiz yapılması iyileşmeyi hızlandıracaktır. Bu dönemde en çok gözlediğimiz sorunlardan biri annelerin süt verdiklerini belirterek aldıkları kalori miktarını artırmalarıdır. Önemli olan lohusalık döneminde sıvı alımını dengede tutmaktır. Besin alımının artırılması süt yapımını ya da kalitesini artıran bir faktör değildir. Bayanların bu dönemde aşırı kilo almamaya da dikkat etmeleri gerekir, daha sonra alınan bu kiloları vermek zorlaşmaktadır.

http://www.bebeimgeliyor.com/2014/08/1376/

 
Toplam blog
: 198
: 1218
Kayıt tarihi
: 07.04.09
 
 

Ben  Bebeimgeliyor Doğuma Ve Bebeğe Hazırlık Eğtim Programlarından oluşan hamile eğitimleri verme..