Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Hamili mail yeğenimdir

Hamili mail yeğenimdir
 

“Zaten yeğenim yok ki benim” demiş. Buna inananlar olmuştur. Hamili kart terminolojisinin en önemli sözcüğünün “yeğen” olduğunu en iyi o dünyanın insanları bilir. O kartın verildiği herkes o kartın üzerinde adı yazan beyefendinin yeğenidir. Kartın arkasında öyle yazar: “Yeğenimin müşkülünü halledilmesini rica ederim.” 

Artık bilişim teknolojileri gelişti, “hamili kart” yerini “hamili mail” aldı. 

Ancak bir sorun var, genellikle yüksek mevkilerdeki beyefendiler çok meşgul oldukları ve mail kullanmayı pek başaramadıkları için bu işi danışmanları yapar. 

Beyefendi danışmanını çağırır ve ona der “Yeğenim bilmem kimin bir müşkülü varmış, onu bir çözüver.” İş bitirici danışman önce müşkülü çözecek kişiye telefon eder durumu anlatır. Ancak yeğenle ilgili bilgilerin sözlü iletimi ve sonra izlenmesi zor olacağı için ondan e-posta adresini ister. O kişi sonu .com ile biten özel adresini verir. Danışman bakar ki o adresin sonu gov.tr ile bitmiyor. Şimdi beyefendinin sonu gov.tr ile biten adresinden mail gönderse ayıp olur. Hemen Internet’e girer 1 dakikada sonu .com ile biten bir e-posta adresi alır. Hemen orada yeğenle ilgili müşkülü anlatır: “Hamili mail yakinimdir.” 

Bu senaryo hayalidir. Ancak yaşanması olası bir senaryodur. 

Ankara, 13 Mayıs 2011 

 
Toplam blog
: 1735
: 2429
Kayıt tarihi
: 22.09.06
 
 

27 Mart 1959'da İnebolu Yeşilöz Köyünde doğdum. Yeşilöz Köyü İlkokulu, Yeniyol İlkokulu, İnebolu ..