- Kategori
- Yemek - Mutfak
Hamsi buğulama
HAMSİ BUĞULAMA
Mevsim dolayısı ile sofralarımızda yer almaya başlayan balığın, sağlığımız açısından da ne kadar faydalı bir nimet olduğunu biliyoruz.
HAMSİ BUĞULAMA
Mevsim itibarı ile her tür balığın tezgahlarda yer aldığı ve fiyat olarakta her keseye uygun balığın bolca bulunduğu şu günlerde, besin değeri olarakta son derece zengin protein ve vitamin deposu bu gıda maddesini sofralarımızdan eksik etmeyelim.
Bugün sizlere, bu akşam eşimin yapmış olduğu ve anında soframdaki görüntü eşliğinde Hamsi Buğulama’nın tarifini vereceğim.
MALZEME
1 kg hamsi
2 ad. defne yaprağı
½ kuru sğan (halka dilim)
½ domates (doğranmış)
½ kıyılmış maydanoz
2 ad. doğranmış sivri biber
½ limon suyu
½ kabuklu halka doğranmış limon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz, karabiber, pulbiber
HAZIRLANIŞI
Yayvan pişirme kabının tabanına defne yaprağını koyalım.
İyice yıkanmış ve kevgirde süzülmüş hamsiyi limon suyu ile ve tuzla ovalım.
Balığı, soğanı, biber, domates, limon sırasıyla kaba dizelim.
Sıvı yağı üzerine gezdirelim.
Kapağını kapatarak, kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirelim(kesinlikle su konmayacak)
Ateşten aldıktan sonra maydonozu üzerine yayalım.
10 dakika dinlendirdikten sonra salata ve kuru soğan eşliğinde servis yapalım.
Balıktan sonra güzel bir hamur tatlısı da iyi gider yani…
Afiyet olsun.