Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ekim '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Hamsi buğulama

Hamsi buğulama
 

HAMSİ BUĞULAMA


Mevsim dolayısı ile sofralarımızda yer almaya başlayan balığın, sağlığımız açısından da ne kadar faydalı bir nimet olduğunu biliyoruz.
HAMSİ BUĞULAMA

Mevsim itibarı ile her tür balığın tezgahlarda yer aldığı ve fiyat olarakta her keseye uygun balığın bolca bulunduğu şu günlerde, besin değeri olarakta son derece zengin protein ve vitamin deposu bu gıda maddesini sofralarımızdan eksik etmeyelim.

Bugün sizlere, bu akşam eşimin yapmış olduğu ve anında soframdaki görüntü eşliğinde Hamsi Buğulama’nın tarifini vereceğim.

MALZEME

1 kg hamsi

2 ad. defne yaprağı

½ kuru sğan (halka dilim)

½ domates (doğranmış)

½ kıyılmış maydanoz

2 ad. doğranmış sivri biber

½ limon suyu

½ kabuklu halka doğranmış limon

2 yemek kaşığı sıvı yağ

tuz, karabiber, pulbiber


HAZIRLANIŞI


Yayvan pişirme kabının tabanına defne yaprağını koyalım.

İyice yıkanmış ve kevgirde süzülmüş hamsiyi limon suyu ile ve tuzla ovalım.

Balığı, soğanı, biber, domates, limon sırasıyla kaba dizelim.

Sıvı yağı üzerine gezdirelim.

Kapağını kapatarak, kısık ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirelim(kesinlikle su konmayacak)

Ateşten aldıktan sonra maydonozu üzerine yayalım.

10 dakika dinlendirdikten sonra salata ve kuru soğan eşliğinde servis yapalım.

Balıktan sonra güzel bir hamur tatlısı da iyi gider yani…

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..