Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Şubat '15

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

hamsi buğulama

hamsi buğulama
 

MALZEMELER:
*1 kg.hamsi
*Suda bekletirken 1 çorba kaşığı tuz
*1 adet iri veya 2 adet küçük soğan
*1 adet limon
**3-4 kaşık zeytinyağ
*Çeyrek demet maydanoz
*1 çay kaşığı dolusu tuz
*1 fincan sıcak su
YAPILIŞI:
*Hamsileri ayıklayıp kılçıklarını çıkaralım
*Tuzlu suya koyalım ve en az 10 dak.bekletelim
*Süzgeçte bol bol yıkayarak süzelim
*Tepsiye düz olarak veya benim gibi rulo halinde kıvırarak dizelim
*Üzerine dilimlediğimiz soğan,limon ve diğer malzemeyi koyarak üzerini kapak veya alüminyum folyo ile kapatalım
*Sıcak suyunu koyarak fırında veya ocakta pişirelim
PÜF NOKTASI:
*Balığı mutlaka tuzlu suda bekletelim ki acı olmasın
*Severseniz domates veya sıcak suda sulandırıp 1 tatlı kaşığı salça koyabilirsiniz,ben burada koymadım,genelde koyarım
*Baharat çok yakışır,pul biber vs.atabilirsiniz
*Aşırı pişirmeyin,soğanlar yumuşayınca olmuştur.
AFİYET OLSUN..
Facebok,twitter ve İnstagramda da takipçim ve arkadaşım olabilirsiniz..
 
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 60
: 567
Kayıt tarihi
: 19.05.14
 
 

Marmara Üni İşletme Fakültesi mezunu. Kurufasulyeli Pasta'nın mucidi 1992 Türkiye çapında..