Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '09

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
Okunma Sayısı
6764
 

Hamsi ızgarası nasıl yapılır

Hamsi ızgarası nasıl yapılır
 

harika kaliteli ve zengin vitaminli bir balık


1 kilo hamsi balığı kanından ve bağırsaklarından ılık su altında iyice temizlenirler.

Bir baş sarımsak ve bir çorba kaşığı kırmızı pul biber birbiriyle iyice karıştırılır. Ardından balıklar bu karışım ile iyice karıştırılarak 30 dakika bekletilirler.

Diğer taraftan ayçiçek yağı ile temizlenmiş olan ızgaramıza yerleştirilerek 10 dakika pişirilirler, ızgara ters çevrilerek balıkların diğer taraflarınında pişmesi saglanır.

Pişen balıklar temiz bir porselen tabaga yerleştirilerek, salata ve kırmızı soğan ile servis yapılırlar. Afiyet olsun

Not:Balık yanında mutlaka taze ekmek tercih edilmelidir. Ardındanda Çikolatalı helva alınabilir.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 238
Toplam yorum
: 12
Toplam mesaj
: 8
Ort. okunma sayısı
: 2143
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabe..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster