Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1732
 

Hamsi kuşu

Hamsi kuşu
 

Hamsi kuşu


(Bana özgü malzemelerle yapılan bir tariftir. İstediğiniz baharatı kullanabilirsiniz)

1 kg hamsi
2 yumurta
Mısır unu
2 kurusoğan (İncecik yemeklik doğranacak)
Maydanoz
1/2 su bardağı pirinç
Kuş üzümü
yenibahar
karabiber
tuz
Kızartmak için sıvıyağ


Öncelikle pirinç ve baharatlı karışım hazırlanır, az suyla haşlanır. Doğranmış soğanlar ve maydanozlar eklenir. Hamsiler ayıklanır ve kılçıkları çıkartılır. Bolca yıkanır. İki hamsi yanyana konulur. İçerisine hazırladığınız iç malzemesinden birazcık konularak üçüncü hamsi eklenir ve avuç içerisinde hafif sıkılarak şekil verilir. Hamsiler bitene kadar işleme devam edilir. Tavaya yağ koyularak ocağın altı yakılır. Hamsi kuşları önce mısır ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulanır ve kızgın yağda iyice pişirilir. Yeşillikli bol mevsim salatasıyla servis edilir.
Hamsi kuşu farklı tariflerle yapılabiliyor. Pirinçsiz sadece maydanoz ve soğanlı içlede güzel oluyor. Ben sizlere tavsiye ederim ki, iç pilavlısını da deneyin. Tarçına alerjim olduğu için yenibaharlı denedim çok güzel oldu..Afiyet olsun...


Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

GERÇEKTENDE TARİFİNİZ ve FOTOĞRAFDAN ÇOK LEZİZ BİR YEMEK TARZI HERHALDE... DESENİZE "HAMSİLER" BENİ BEKLİYOR TABAĞIN İÇİNDE..! :-))) SEVGİLER ve SAYGILAR...! NECİP KÖNİ - ADANA / TR

Necip Köni - Adana / TR 
 04.02.2009 15:18
Cevap :
Merhabalar, Necip Bey nasılsınız? Yoğun kurs programından dolayı bayağıdır uzak kaldım sizlerin yazılarınızdan. İşallah Martta bitecekler. Görüşmek umuduyla. Saygılar..  05.02.2009 9:49
 

hamsiye dayanamam..bu tarif yabancı gelmedi bana..yiyene afiyet olsun..;))

emeklidede 
 16.01.2009 19:41
 

Sayın Feraye Hanım, bir Karadenizli olarak ben o hamsinin kuşunu, pilavini, tavasını, ekmeğini, her şeyini yer, hasretle gözlerinden de öperim. Tabii Karadeniz hamsisini.. Sağlıklı ve mutlu yıllar dileklerimle..

Hızır Kabil 
 04.01.2009 2:34
Cevap :
Sizede sağlıklı nice mutlu yıllar Hzır Bey..Hamsinin reçeli yapılıyor mu gerçekten biliyormusunuz? Kafama hep takılır. Şakamı ciddimi söylerler?  04.01.2009 12:42
 

görünüyor, umarım tadı da enfestir. Acaba kuş üzümü konmazsa bişeye benzer mi? Ellerinize sağlık, selam...

Yalnıztürk 
 29.12.2008 23:21
Cevap :
Kuş üzümü damak tadı, değişikliği sevenler için.İçini sadece maydanoz ve kurusoğanlada hazırlayabilirsiniz Hocam. Saygılar..  30.12.2008 9:08
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 118
Toplam yorum
: 497
Toplam mesaj
: 100
Ort. okunma sayısı
: 3146
Kayıt tarihi
: 04.09.07
 
 

Bilgi büyük adamı alçak gönüllü yapar, normal adamı şaşırtır, küçük adamıysa kibirlendirir.. ..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster