Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Eylül '11

 
Kategori
Deniz Mahsulleri
 

Hamsi tavada nasıl yapılır

Hamsi tavada nasıl yapılır
 

1 kilo hamsi balığı evde bol suda yıkandıktan sonra başları ile birlikte içleri ayıklanır ve üzerind


1 kilo hamsi balığı evde bol suda yıkandıktan sonra başları ile birlikte içleri ayıklanır ve üzerindeki pullar bir bıçak yardımı ile temizlenir. Tekrar tatlı su ile yıkanır, hafifçe tuzlanır, sularının süzülmesi için bir süzgeçte veya havlu kağıda serilirler.
Diğer taraftan 2 veya 3 adet yumurta bir kabın içinde kırılır. İçine 5 çorba kaşığı un, biraz su ve tuz eklenir. Çatalla iyice çırpılır. Balıklar, üçer üçer bir arada olmak üzere kuyruğundan tutulup unlu bulamaca batırılır.
Diğer taraftan tavada kızdırılan 2 su bardağı ölçüsündeki zeytinyağına bırakılarak iki tarafı iyice kızartılır. Sıcak olarak beyaz porselen tabağa alınarak, limon ve kırmızı soğan eşliğinde servis yapılır. Afiyet olsun..kaynak:nuri deniz ( balıkçı reisi ) 

 
Toplam blog
: 282
: 4843
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

1949 istanbul doğumluyum, 1973 yılında Kimya ve işl. mühendisligini bitirdim. Halen agabeyimle bi..