Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '15

     
    Kategori
    Yemek - Mutfak
    Okunma Sayısı
    22
     

    Hamsili Pilav tarifi

    Hamsili Pilav tarifi
     

    Bilindiği gibi hamsi protein ve omega 3 yönünden zengin bir balıktır. Hamsinin bunun dışında içindeki vitaminler ve besin maddeleri saymakla bitmez. Bu mükemmel balığın pilav ile eşşiz uyumu hem lezzet açısından hem de sağlık açısından tavsiyemizdir.
     
    Sizin için hazırladığımız hamsili pilav tarifine yazımızın devamında ulaşabilirsiniz.
     
    Malzemeler
     
    1 kilo hamsi
    Mısır unu
    3 su bardağı pirinç
    1 adet orta boy kuru soğan
    2 yemek kaşığı kuş üzümü
    1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
    2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
    Yeteri kadar tuz ve su
    Yarım demet maydanoz
     
    Yapılışı
     
     
    İlk olarak pilav ile başlayın.
     
    Soğanları küp küp kesin..
     
    Bir tavanın içerisinde soğanları tereyağı ile kavurun.
     
    Soğanlar pembeleşmeye başladığında içerisine pirinci ilave edip 4-5 dakika civarı kavurun.
     
    Pirinçleri nişastalarından ayırana kadar suda yıkayın.
     
    Sonra içerisine tuz ve kuş üzümü ilave edin. İlave ettikten sonra 5 dakika daha pişirin.
     
    Pişirme işleminden sonra pirinçlerin üzerine çıkacak kadar su ilave edin.
     
    Suyunu ilave ettikten sonra dereotunu suyun üzerine ekleyin. Kısık ateşe alın.
     
    Hamsileri yıkayın ve kılçıklarını temizleyin.
     
    Bir tepsinin içerisine mısır unu dökün ve hamsilerin parlak olan taraflarını mısır ununa bulayın.
     
    Fırın tepsisini yağlayın ve hamsileri içerisine dizin.
     
    Tepsinin ortasına ise hazırladığınız pilavı ekleyin.
     
    Pilavın üzerine ise tekrar balıkları dizin.
     
    180 derecede ısıtılmış fırında balıklar kızarana kadar pişirin.
     
    Hamsili pilavınız hazır afiyet olsun :))
     
    Pilav tarifi sitesini ziyaret ederek yeni tariflere göz atabilirsiniz.

    Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

     
    Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
    Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
    Toplam blog
    : 1
    Toplam yorum
    : 0
    Toplam mesaj
    : 0
    Ort. okunma sayısı
    : 22
    Kayıt tarihi
    : 22.11.15
     
     

    Mengen'de aşçılık  eğitimi alıp, Akdeniz bölgesinde çeşitli otellerde çalıştım. Et yemekleri ve t..

     
     
    Yazarı paylaş
    • Tümünü göster