Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Kasım '08

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Hamsili pilav

Hamsili pilav
 

resim internetten alınmıştır


Mevsimi itibarıyla, besin değerleride göz önüne alınarak sık sık sofralarımızda yer verdiğimiz hamsinin, yapılması zor görülen ama oldukça basit ama sevenler için çok lezzetli bir yemektir.

Malzeme

1 kg hamsiyi kılçıklarını ayıklayıp açalım ve sirke, limon ve az tuz karışımı sosun içine yatırarak bir kenarda bekletelim. (balık kokusunun pilava sinmemesi için)

Pilav için;

1, 5 su bardağı ıslatılmış pirinç

2 yemek kaş. Tereyağı

2 ad. Orta boy kuru soğan rendeleyip suyunu sıkalım

2 yemek kaş. Dolma fıstığı

2 yemek kaş. Kuş üzümü(suda ıslatalım)

2 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz içi

Yarım demet kıyılmış dereotu

Yarım demet kıyılmış maydanoz

2 çay kaşığı yenibahar

1 su bardağı et suyu

Yeterince tuz ve sıcak su

Hazırlanışı

Pilav tenceresine yağımızı koyalım soğanı ekleyerek sarartalım.

Pirincimizi süzerek, dolma fıstık, kuş üzümü, tuz ve yenibaharı da ekleyerek kısık ateşte 20 dk. Kadar kavuralım.

Et suyunu ilave edeceğimiz yeterince kaynar suyu pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar dökerek 7 dk. Kadar kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak suyunu çektirelim.

Hamsileri sosun içinden çıkarıp yıkayalım ve suyunu süzdürüp,

Yuvarlak derin teflon kaba, içleri bize dönük şekilde sıkışık olarak dizelim. Üzerini hafif tuzlayalım.

Pilavımıza cevizleri, dereotu ve maydanozu ilave ederek harmanlayalım ve hamsilerin üzerine dökerek hafifçe bastıralım.

180 derecede ısıtılmış fırında 30 dk kadar hamsiler kızarana dek pişirelim.

Büyük pilav tabağına hamsiler üste gelecek şekilde çevirip üzerini tülbentle örterek 5 dk kadar dinlendirdikten sonra servis yapabilirsiniz.

Bol rokalı yeşil salata eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 405
: 2124
Kayıt tarihi
: 30.11.07
 
 

1952 Ankara doğumluyum. Blog sayfam, sevgiye, saygıya, önem veren erdemli kişilerin buluşma mekanı o..