Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '07

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1073
 

Hamsili pilav

Hamsili pilav
 

''Denizden babam çıksa yerim'' der, deniz mahsullerini seven Karadenizliler. Denizinden bol hamsi çıkan, mısır ununu baş tacı eden bir bölge Karadeniz. Karadeniz mutfağı çok sevilen bir mutfak. Denizin ve doğanın armağanı olan hamsi, karalahana ve mısır unu bu mutfağın baştacı. Hamsili pilav, Karadeniz pidesi, Trabzon ekmeği, hamsi kayganası, kara lahana haşlaması, laz böreği, muhlama, arpa çorbası, hamsi buğulama, taze fasülye kavurması... işte en leziz Karadeniz yemekleri.

Hamsili Pilav

2 kg hamsi
3 çorba kaşığı sıvıyağ(tereyağ)
50 gr dolmalık fıstık
3 adet doğranmış soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 su bardağı pirin
1 adet domates
50 gr kuş üzümü
tuz, nane, karabiber, yeni bahar

Sıvı yağ, soğan, dolmalık fıstık, kuş üzümü pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinç, domates, toz şeker ilave edilir. 3, 5 su bardağı sıcak su, tuz, nane, karabiber, yeni bahar ilave edip karıştırdıktan sonra demlenmeye bırakılır. Hamsileri yıkadıktan sonra kılçıklarını çıkarın. Fırın tepsisini yağlayıp hamsileri içleri üste gelecek şekilde dizin. Tepsinin kenerlarına ayrı bir sıra dizin. Pilavı tepsinin içine yayın. Kenarlarda sarkan hamsileri üzerine kapayın. En üstünü hamsi ile kaplayın. Hamsilerin üzerine az sıvıyağ sürün 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

sen ne zaman yaptın bunu yaa görenler senden kopyaladım sancak olmadı şimdi

fatma saral 
 15.02.2008 22:54
Cevap :
Oooo , uyanda balığa çıkalım ay ışığı .Belki hamsi tutarda yine bir hamsili pilav yaparız.Sevgimle.  06.03.2008 20:45
 

bu gün aldım ve yaptım çook güzel oldu yanına güzel bir salata oh  sağlıcakla kalınız:)))

Havva 
 27.09.2007 23:41
Cevap :
Afiyet olsun.Sevgilerimle...  27.09.2007 23:48
 

HAMSİYE BAYILIRUM SANAT ESERİ GİBİ YAPMŞSINIZ YARIN HAMSİ ALAMAM LAZI AKŞAM AKŞAM CANIM İSTEDİ ELLERİNE SAĞLIK :))))

Havva 
 25.09.2007 23:57
Cevap :
Teşekkür ederim.Afiyet olsun.Aldınız mı bugün hamsi?Hadi kolay gelsin.;))  26.09.2007 13:52
 

Tadını bilmeden, hamsi ve pilavın bir arada olmasına dudak bükenleride görmüş biri olarak diyorumki sakın tadına bakmadan ölmeyi düşünmesinler... Müthiş bir kombinasyon, helede hamsi Karadeniz olursaa mııımmm... Saygılarımla...

Efsane FB 1907 Baterist Metin 
 24.09.2007 1:55
Cevap :
Bu güzel yorum için teşekkür ederim.Bence de harika bir lezzet.Saygılar.  24.09.2007 10:39
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 78
Toplam yorum
: 170
Toplam mesaj
: 48
Ort. okunma sayısı
: 2316
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

Unlarla uğraşmayı seviyorum; unutturuyor bana üzüldüğüm şeyleri. Mutfak aşkımın en kötü tarafı, işim..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster