Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Şubat '08

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
1598
 

Hamsili pilav

Hamsili pilav
 

Bu yemek karadeniz bölgesinde çok meşhur bir yemektir. Karadenizliler hamsiyi çok sevdiği için nerde olursa severek yer, biraz daha isterler ama o zaman da bitmiş olur. :) Bende bu güzel yemeğin tarifini sizlere veriyorum. Denemeye değer bir lezzeti sizlerde deneyin istedim.

MALZEMELER:
6 adet ince kıyılmış soğan
1 paket kuş üzümü
1 çay bardağı kuru üzüm
2 su bardağı pirinç (1 saat önceden ıslatılmış)
Nane
Kırmızı biber
Tuz
1 su bardağı su
2 kg. hamsi(kılçıkları ayıklanmış)

YAPILIŞI:
Derin bir tencerenin içerisine soğanları zeytinyağı yardımı ile pembeleşene kadar kavuralım. Sonra piriç, kuş üzümü, kuru üzüm ilave ederek 3 dak. kavuralım. Karışıma nane, kırmızı biber, tuz ekleyip 1 su bardağı suyu da ilave ederek kısık ateşte demlendirelim.
Sonra hamsileri yuvarlak tepsinin tabanına güzelce açık şekilde dizelim. Tepsinin kenarına da hamsileri sıkışık durumda dizelim. Tepsinin içerisine iç pilavı yerleştirelim. Tepsinin kenar kısmındaki hamsileri pilavın üzerine doğru kapatalım, kalan hamsileri de pilavın üst kısmına sıkıca yerleştirelim(Resim de görüldüğü gibi...). 200 derecede yaklaşık 50-60 dak. pişirelim.

Ha bu arada bu yemeğin fotoğrafını çektim. Ama mb' tı yüksek olduğu için kabul edilmedi.Onun için internetten benim çektiğim fooğrafa çok benzeyen bir fotoğraf koyuyorum. Bakalım hoşunuza gidicek mi?

AFİYET OLSUN

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

Bir Adana'lı olarak, hayatımda bir defa hamsi yedim. Yemeyenler varsa kesinlikle tavsiye ederim. İlk bakışta bu küçük balıkların lezzeti ne olacak ki diyorsunuz ama sonra bir kilo hamsiyi bitiriyorsunuz :) Bu arada bu tarif bana çok ama çok garip geldi yani kuş üzümleri, kuru üzümler tatlı şeyler, balıklarla yan yana düşünemiyorum. Bir de işin içinde soğan var. Hadi bunlar neyse bir de kırmızı biber koyuyorsunuz. E acı acı balık yenir mi? Merak ediyorum tadını, herkes öve öve anlatıyor. İlk defa da hamsili pilavın tarifini okuyorum. Peki, bu bir ana yemek mi? Vallahi yaparım :) Evi çok kokutur mu? Yanına ne yapılır? Çorba mı yoksa salata yeterli mi? Ayy çok uzun bir yorum oldu. Ellerinize sağlık bu arada. Sevgilerimle....

Sevgi Biçer 
 17.02.2008 18:55
Cevap :
Bir Adanalının hamsiyi beğenip yemesine çok sevindim.Evi hamsili pilav olarak yapıldığında çok kokutmaz.Bizler genellikle çayın yanında özelliklede misafir geldiğinde pastalarla beraber yeriz.Teşekkürler.Afiyet olsun.Sevgilerimle.  17.02.2008 23:50
 

Eminim senin çektiğin resim daha güzeldir. Tarif harika. Ellerine sağlık Sevgiler.

Ayşe Yavuz 
 16.02.2008 23:34
Cevap :
evet yemede yanında yat gibi görünüyor resmim.teşekkür ederim.sevgiler  16.02.2008 23:45
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 16
Toplam yorum
: 29
Toplam mesaj
: 3
Ort. okunma sayısı
: 3278
Kayıt tarihi
: 07.09.07
 
 

Evliyim 3 çocuğum var. Mutfakta zaman geçirmekten çok hoşlanıyorum. Birşeyler üretim yeni tatlar eld..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster