Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '07

 
Kategori
Yöresel Yemekler
Okunma Sayısı
1853
 

Hamsinin patates ve soğanla dansı

Hamsinin patates ve soğanla dansı
 

Kışın zor geldiği bu günlerde nefis bir hamsiye kimse hayır demez herhalde. Çünkü nekadarçok hamsi akını olmasa da, mevsim üzerindeki sıcaklar yüzünden hamsi denizlerden çekilsede yine pazarda en ucuz balık hamsi..

Cumartesi evde kimse yok, sıra da bende, Ahmet Aydın, Bayram Yavrum ve Feza Tekin, Ahmet Aydın'ın aracını tamirciye bırakıp alış verişi hallettikten sonra doğruca bize...

İşte bizde yaptğımız ve yemeğe doyamadığımız nefis bir hamsi buğlama, ama ne buğlama yemeye başlarken birden farkediyorsunuz ellerinizden bazı parmakların yok olduğunu benden söylemesi...

Malzemeler..

1 kg Hamsi (biz 1, 5 kg iri hamsi aldık, tencereyi sıyırdık "daha yokmu" dedik.)
2 patates
2 soğan
3 domates, 2 sivri biber
1 limon, 2 diş sarımsak
maydanoz, dereotu, karabiber, pul kırmızı biber, tuz
1/2 (yarım ) çay bardağı zeytin yağ, yarım bardak su..
15, 20 gr Tereyağ(nefis kokusuyla lezzet katıyor.)

Yapılışı;

Teflon tencereyi zeytin yağın yarısı ile yağlıyoruz. Patatesleri ince ince halka şeklinde kesip tencerenin tabanına yayıyoruz. Soğalarıda halka halka kesip patateslerin üzerine koyuyoruz.
Sonra kılcıklarını temizleyip yıkadığımız hamsileri tektek soğanların üzerine yerleştiriyoruz.
Sonra yine hamsinin üzerine, domatesleri, onunda üstüne halka halka kesilen soğanları ve baharatlar en üstede halk halka limonları koyup, suyu ve kalan zeytin yağ ve tereyağı ilave ediyoruz.
Orta ateşte 25, 30 dk pişirip afiyetle yiyiyoruz.

Yanlız tencerenin kapağını piştikten sonra açarken dikkat edin, mutfağın penceresi kesinlikle kapalı olsun, çünkü tencereden yayılan nefis koku mahallelinin burun deliklerini gelen o enfes hamsi kokusu eve hucum etmelerine sebep olabilir ve bu nedenle hamsisiz kalabilirsiniz. Yine o nefis buğlamayı yerken acele etmeyin ve damağınıza dikkat edin, çatlayabilir...

Hayattınızda sofralarınız hep bir şölen haline dönüşmesi dileğiyle..

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
 
 

bayılırım balığa tarifte çok güzel olmuş akşam eve giderken balık alacağım.

Havva 
 07.02.2007 10:05
Cevap :
Havva hanım Teşekkürler, ama sizin tariflerinizde çok güzel, hemen öyle göz gezdirdim.. Detaylı bakınca yorum yapacağım.. Kendinize iyi bakın sağlıcakla..  07.02.2007 11:23
 

Efenim afiyet şeker olsun.. Et- balık yemeyen biri olarak bana pek çekici gelmedi ama yanında salata yapıldıysa onlardan alabilirim:))) Yanımdaki arkadaşlar tarife ve resme acayip iştahlı bakıyorlar ama:)) Sevgili Ahmet Aydın'a selamlar.. Sevgilerimle

Hoşsada 
 06.02.2007 11:31
Cevap :
sevgili Seda Bizde tarifler bitmez, tabiki et, balık yemeyebilirsin..En kısa zamanda sana uygun nefis tarifler yazmaya çalışırım.... Ama biz orda Ahmet Aydın'ın yaptığı nefis salata, közde kırmızı biber,karışık turşu,beyaz peynir,yoğurt ayrıca Düzce'den gelen ev baklavasınının etrafına dizilmiş,ballı muzdan ibaret nacizane bir sofra kurduk arkadaşlarla.. Selamını Ahmet'e ileteceğim. sevgilerimle, sağlıcakla..  06.02.2007 11:48
 

Elinize sağlık vallahi tencerenin kapağını dikkatli açın diyorsunuz ama sizde öyle bir anlatmışsınız ki blog yazarları toplanıp şimdi size geleceğiz:)) bu kadar iştahlı anlatılmaz ki ama :) vallahi yemek tariflarinizi takip edeceğim okurken denemeye kalksam mı diye düşünüdümde ama denememem vatana millete daha hayırlı olur :)) utanarak söylemeliyim yemek yapmak konusunda pek bir beceriksizim :)) vallahi tekrardan elinize sağlık. sevgilerle

Gülçin 
 06.02.2007 11:31
Cevap :
Ben yemek yapmanın, ortaya bir şeyler çıkarmanın, sanatsal bir şey olduğuna inanıyorum. Aaa ben çok iyi yapıyorum diyemem ama hep okuyup, araştırıp, yapmaya çalışıyorum.Nacizane .... Yaptığım ve yediğim lazzetli yemekleri yazmaya çalışıyorum. Birde yemeklerin kararın,lezzetini deneme, yanılma yöntemiyle de belli uğraştan sonra bulabiliyorsunuz. Kendine iyi bak... sağlıcakla...  06.02.2007 13:49
 
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
Toplam blog
: 319
Toplam yorum
: 951
Toplam mesaj
: 311
Ort. okunma sayısı
: 6257
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster