Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Şubat '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Hamur işi sevenlere "açma tarifi"

Hamur işi sevenlere "açma tarifi"
 

açma


Bugün iyice sardım tarif işine size hamur işi tariflerden olan açma tarifinide paylaşmak istedim.

Hamuru için:

    1 adet yumurta
    1 su bardağı sıvı yağ
    1 su bardağı süt
    1 su bardağı su
    1 paket yaş maya
    2 tatlı kaşığı tuz (silme)
    4 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme)
    7 su bardağı un

Üzeri için:

    1 adet yumurta
    Susam
 

Su ve sütü küçük bir tencerede ısıtın(ılık olması yeterli).  Yoğurma kabınıza ılık su ve süt karışımını alarak yaş mayayı içerisinde eritin. Sıvı yağ, yumurta, tuz ve şekeri de ilave ederek karışımı homojen bir hale getirin. Üzerine yavaş yavaş unu ekleyerek hamuru hazırlayın. Benim hamurum tam 7 su bardağı ile un aldı ancak bu miktar unun markasına hatta elinizin ve ortamın sıcaklığına göre de değişmektedir. O nedenle unu 1'er bardak 1'er bardak ilave ederseniz sıkıntı yaşamazsınız. Hamur elinize yapışmayacak kıvama geldiğinde un eklemeyi bırakın ancak bir süre daha yoğurun. Tarifi kız kardeşimden almıştım beni en çok uyardığı nokta bu oldu. “Hamuru bolca yoğur!” demişti. Un ekleme işlemi devam ettikten sonra yaklaşık 5 dakika kadar daha yoğurun ve üzerini temiz bir örtü ile örterek mayalanması için bırakın. Vaktiniz müsaitse 1 – 1,5 saat dinlendirin. Ardından yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsiye açmaları dizin, aslında açma tarifi dedim ama ben bazılarını da poğaça gibi yuvarlak şekillendirdim. Tercih sizin. Üzerine yumurta sarısı sürün, isteğe göre susam, çörek otu vs. dökebilirsiniz. 160 derecede önceden ısıtmış olduğunuz fırında açmaların altı ve üstü kızarana kadar pişirin.


Afiyet olsun.

 

Kaynak : Açma Tarifi

http://www.tariflerim.gen.tr/acma.html

 
Toplam blog
: 205
: 2301
Kayıt tarihi
: 15.02.14
 
 

Adım Mert, 31 yaşındayım evli ve 1 çocuk babasıyım, hayattan öğrendiklerimi burada paylaşacağım. ..