Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '20

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hande Yener'den 20.

Hande Yener, uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve aylardır verdiği minik sinyallerle merak seviyesini uzaya çıkardığı albümü Carpe Diem'i nihayet sevenleriyle buluşturdu. 

 

Müzik kariyerinde 20. yılını kutlayan popun kraliçesi 10 şarkılık dolu dolu bir albümle geri döndü. Yıllar içinde birçok farklı tarz deneyen ve risk almaktan korkmayan Yener, Carpe Diem ile dinleyenlerini çok özlenen Apayrı ve Nasıl Delirdim zamanlarına geri götürüyor. Fakat bunu yaparken kendini tekrarlamıyor, o dönemdeki benzer cesaret ve özgünlük ile yepyeni bir tat yaratıyor.

 

Albümün söz ve altyapıları kadar görsel dünyası için de büyük emek harcanmış. Hem albüm fotoğrafları hem de klipler şarkıların yansıttığı ruhla muhteşem bir bütünlük sağlıyor. Carpe Diem'in albümdeki tüm şarkıların video teaser'ları ile duyurulması ise nereden baksan 10/10'luk hareket. Müzik dünyasında Beyonce ve Fergie'den hatırladığımız görsel albüm işini Türkiye'ye Hande Yener vizyonunun taşıması tabii ki şaşırtmıyor. 

 

Albümdeki 8 şarkı Berksan ve Misha imzası taşıyor. İki müzisyen güzel bir sinerji yaratarak albümün lokomotifleri olan Bulut, Aşk Sandım, Melekler ve Şeytanlar, Başka Dudaklar gibi uzun yıllar dinlenecek parçaları ortaya çıkarmış. Son zamanların başarılı ismi Fikri Karayel Aşk Elinde ile Devrim Karaoğlu ve Mete Özgencil ise Boşuna şarkısıyla albümü renklendirmiş. 

 

Hande Yener bu albümle dinledikçe daha çok sevdiren, Türk Pop Müziği'nin ihtiyaç duyduğu kalite ve tarzda bir çalışma sunuyor. Nasıl Apayrı her dinleyişte yoğun duygular yaratan, yıllar geçtikçe daha da değerlenen şarap gibi bir albüm olduysa Carpe Diem'in de uzun soluklu ve Yener diskografisinde öne çıkan bir çalışma olarak parlayacağını düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 5
: 57
Kayıt tarihi
: 23.01.20
 
 

Marka Danışmanı - Influencer ..