Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ekim '11

 
Kategori
Siyaset
 

Hanefi Avcı'yı takdimimdir

Hanefi Avcı, terörün en azgın döneminde Diyarbakır ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlükleri, İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Susurluk Komisyonunda yaptığı açıklamardan sonra kızakta tutuldu.

Akp hükümete gelmeden önce terör, kaçakçılık konularında yaklaşık 8000 sayfa (sekiz bin) döküman hazırlayıp Akp kurmaylarına verdi.

Onların da ilk yaptığı, Hanefi Avcı'yı en etkili daire olan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Dairesinin başkanlığına atamak oldu.

Hanefi Avcı bu dairede önemli operasyonlar yaptı. Yürütülen bir operasyon hazırlığı bilgisinin, DAİREDE GÖREVLİ BİR AMİR TARAFINDAN AKP,YE YAKIN BAZI İSİMLER SIZDRILDIĞINI ÖĞRENDİ. BU KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILIRKEN HANEFİ AVCI DA DAİRE BAŞKANLIĞINDAN ALINDI.

Yeni görev yeri Edirne Emniyet Müdürlüğü oldu. Burada Gümrük operasynu ve Belediye başkanıyla ilgili operasyonları yürüttü. Edineden sonra Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne atandı. Bu dönemde, EMNİYET İÇİNDEKİ CEMAAT YAPILANMASINI DA İÇEREN " HALİÇDE YAŞAYAN SİMONLAR " kitabını yazdı. Kitap büyük yankı uyandırdı.

HANEFİ AVCI HAKKINDA SUÇLAMALAR 

ERGENEKON Örgütü Üyeliği,

Devrimci Karargah Örgütüne üye olmak,

Savcı Osman Şanal tarafından açılan hakaret davası,

Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmaz tarafından açılan hakaret davası,

Emekli Emniyet Müdürü Bülent Orakoğlu tarafından açılan hakaret davası,

Edirne Başkanı Hamdi Sedefçi tarafından açılan hakaret davası,

Edirneli müteahhit Muharrem Polat tarafından açılan hakarte davası,

Savcı Mehmet Berk tarafından açılan hakaret davası,

Terör örgütünü övme suçundan açılan ceza davası,

HANEFİ AVCI'NIN ALDIĞI CEZALAR

Hemen hemen her ilin Emniyet Müdürlüğü, emekliye ayrılan personeline, yabancı heyet temsilcilerine, bazı ziyaretçilerine  bir hatıra ürün verir. Hanefi Avcı'da Eskişehir Emniyet Müdürlüğü döneminde Sarar firmasından EMNİYET ARMALI  7700  ( yedi bin yedi yüz )  liralık kravat yaptırdı. Sen misin bunu yaptıran? İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Avcı,ya " Kınama " cezası verdi.

Emrine tahisi edilen araçları özel işlerinde kullandığı gerkçesiyle " Kınama "  cezası verildi.

Televizyona çıkması ve kitabıyla ilgili konuşması karşılığı 15 gün aylıktan kesme cezası,

Muhbirlerle temas, bazı personelle  ilgili bilgileri açıkladığı idiiasıyla yürütülen soruşturmada Yüksek Disiplin Kurulu maaş kesim cezasını uygun buldu.

Makam arabasıyla özel misafirlerini Eskişehir,de dolaştırmanın karşılığı olarak Avcı,ya aylık kesim cezası uygun bulundu.

Hizmet dışında, resmi sıfatının gerektirdiği saygınlığı ve güven duygusunu sarsacak eylem ve davranışlarda bulunmak suçundan 6 ay kısa süreli kıdem durdurma cezası verdi.

Bu ceza Hanefi Avcı 1. sınıf Emniyet Müdürü  olduğu için cezası maaş kesimine çevrildi.

Pkklı teröristlerle ilgili bazı değerlendirmeleri  "yasadışı örgüt elemanlarını övmek " olarak yorumlandı ve bu yüzden Hanefi Avcı, Yüksek Disiplin Kurulu kararı ile Emniyet Teşkilatından çıkarma cezasına çarptırıldı.

34 YIL TERÖRLE MÜCADELE EDEN ADAM, TERÖRİSTLERİ ÖVMEKTEN MEN EDİLDİ.

Bazı kamu görevlileri hakkında suç isnadında bulunduğu gerekçesiyle Yüksek Disiplin Kurulu, Hanefi Avcı hakkında " İKİNCİ KEZ EMNİYET TEŞKİLATINDAN ÇIKARMA " cezası verdi.

Amir ya da üstlerini eleştiri niteliğinde sözler söylemek, yazı yazmak suçundan  174 MAAŞ KESİMİ CEZASINA ÇARPTIRILDI.

Hemen belirtelim ki, bunlar sonuçlanmış olanlar. Bir de devam eden soruşturmalar, dosyalar da sırada. Tabii, verilen cezaların iptali için, Hanefi Avcı,nın avukatı eski Mülkiye Başmüfettişi Refik Ali Uçarcı da İdare Mahkemesine dava açıyor.

 Hanefi Avcı, kitabını yazdıktan sonra başına gelenleri Silivri Cezaevindeki odasında yazıyor. Avukatı Refik Ali Uçarcı,ya göre, Hanefi Avcı'nın kitaptan sonra yaşadıklarının yer alacağı yeni kitabı ilk kitabından daha büyük ilgi görecek.

Çünkü, bazı gerçekeri ortaya koymanın bedelinin ne kadar ağır olduğunu anlayabilmek için  Hanefi Avcı,nın başına gelenleri öğrenmek gerekecek.

Hanefi Avcı, bir kitap yazdı, dünyası değişti. BAŞINA GELENLER ONU HİÇ ŞAŞIRTMAMIŞ. ÇÜNKÜ BUNLARI BEKLİYORMUŞ. 

ŞİMDİ, CEMAAT ALEYHİNE KONUŞANLARA" HANEFİ AVCI'NIN  BAŞINA GELENLERİN BAŞINA GELMESİNİ Mİ İSTİYORSUN " denilmesi de artık sıkça söylenir olmuş.

 ( EFTEN PÜFTEN DEĞİL, BİR GECELİK ASLA DEĞİL, YALAKALIĞA TAHAMMÜLÜ OLMAYAN, GERÇEKTEN  GAZETECİ SAYGI ÖZTÜRK'ÜN KALEMİNDEN  )

 UĞUR BOZDOĞAN    04-10-2011

 
Toplam blog
: 31
: 553
Kayıt tarihi
: 20.04.11
 
 

Adım UĞUR BOZDOĞAN. . İşimden arta kalan zamanlarda Türk Halk ve Sanat Müziği dinlemeye ve bildiğ..