Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '12

 
Kategori
Siyaset
 

Hangi CHP?

Hangi CHP?
 

Haluk Koç


CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç MİT ve PKK arasında yapıldığı iddia edilen “Oslo görüşmeleri tutanakları”nı açıkladı. (18 Ekim)

 

10 Ekim’de medyaya yansıyan haber, “Aydınlar ve CHP yöneticileri, milletvekilleri Kürt sorununda çözüm önerilerini masaya yatırdılar. Milliyet’ten Derya Sazak gelişmeleri köşesinde işledi.

 

Kılıçdaroğlu’nun bilgisi/desteği ile yapılan toplantıya CHP’den Sezgin Tanrıkulu, Gülseren Onanç, Rıza Türmen, Alaattin Yüksel ve Burhan Şenatalar, Gazeteci-yazar ve akademisyenleden ise Mithat Sancar, Osman Kavala, Fuat Keyman, Turgut Tarhanlı, Cengiz Çandar, Oral Çalışlar, Bekir Ağırdır ve Altan Öymen katıldığı aynı haberlerde yer aldı.

 

 

Haluk Koç’un açıklamalarına bakılırsa CHP, artan şiddet ve şehit cenazeleri üzerinden AKP’yi sıkıştırmaya yönelik hamle yapıyor.

 

Diğer taraftan aynı CHP’nin, Kılıçdaroğlu’nun desteği ile aydınlarla yapılan toplantının notlarından ‘Kürt sorununa çözüm’ raporunda yararlanılacağı ifade ediliyor.

 

Her gün onlarca gencin öldüğü ortamda neredeyse herkesin içeriği hakkında fikir sahibi olduğu “Oslo tutanaklarını” gündeme getirerek CHP’nin aldığı tutumun yıllardır ülkenin ayağına pranga olan sorunun çözümüne hizmet etmeyeceği aşikar.

 

Hadi diyelim ki Koç’un açıklamasında ifade ettiği üzere “Tayyip Erdoğan ve hükümeti Anayasal suç işledi”. Koç ‘suç duyurusunda bulundu’, akan kanın durmasına, çözüme mi hizmet edecek!

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..