Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Güncel
 

Hangi dininizle, hangi kininizle, hangi yanınızla vurdunuz beni?

Hangi dininizle, hangi kininizle, hangi yanınızla vurdunuz beni?
 

Hangi kinin kurbanısın sen Berkin? Hangi toma söndürebilir şimdi yüreklerimize bırakıp gittiğin koru-ateşi?


269 gün direnebildi Berkin.  269 gün sonra bu sabah saat 07.00' de ona çok gördükleri bu hayata veda etti. Arkasında binlerce gözü yaşlı insan, binlerce Berkin Elvan bırakarak. 

Bir haziran sabahı ekmek almaya giderken gözü dönmüş bir nefretin kurbanı oldu Berkin. Bir başka ülkenin polisinin değil kendi polisinin attığı gaz fişeği celladı oldu. Ölmeden sadece bir gün önce Cumhur’un başı aramış, “yapabileceğimiz bir şey var mı” demiş.   Onlara şunu söylemek isteriz.

Aman siz rahatsız olmayın efendim. Aman keyfinizi bozmayın. Bu ülkenin gençleri gözü dönmüş bir kinin-nefretin kurbanı olurken sizin çocuklarınız ticaretin alfabesini yazsın, aman ticaretinizden olmayın. Ama şunu bilin. Bu dünyanın bir öbür dünyası var.  O dünyada sorgu var, sual var. İşte orada karşınıza çıkacak bir genç var. Berkin! Berkin karşılayacak sizi orada ve diyecek ki…

Hangi dininizle, hangi kininizle, hangi yanınızla vurdunuz beni?

Vereceğiniz cevabı düşünedurun ama emin olun bin yıl da düşünseniz verecek bir cevabınız olmayacak. İşte o zaman başlayacak asıl mahkeme. Ama şunu bilin ki hakkın mahkemesinden önce halkın mahkemesi sizi çoktan mahkum etti cehenneme. Berkin ise yüzyıllarca yaşayacak.

Onu öldüremeyecek hiçbir yeni nesil kindar susturucu, ne kadar ileri olursa olsun hiçbir demokrasi, hiçbir teknolojik silah. Siz kininizle kaladurun! 

Berkin için yazmıştım. Olmadı, direnemedi, yere seremedi saltanatı…

http://blog.milliyet.com.tr/hey-berkin--berkin--gulusu-gokkusagi-direnci-ata-yadigari-berkin/Blog/?BlogNo=419463

 
Toplam blog
: 669
: 1503
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bir on dört mart sabahı güneş henüz arz-ı endam ederken üzeri yongalarla kaplı, küçük pencereli, ..