Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Temmuz '06

 
Kategori
Haber
 

Hangi hak, hangi hukuk?

Hangi hak, hangi hukuk?
 

İsrail, Hizbullah tarafından kaçırılan iki askeri için Lübnan’ı abluka altına alıp saat başı bombalıyor. Ortalığı kan gölüne çevirdi. Örgütün lideri Nasrallah da İsrail’e açık savaş ilan etti. Her iki tarafta da olan sivillerle çocuklara oluyor. İsrail'in Beyrut’ta, Şiîlerin çoğunlukta olduğu bir köyden ayrılmakta olan minibüse füze atması neticesinde 9'u çocuk olmak üzere 18 sivil yanarak can verdi. Teröre ve teröristlere kucak açan Suriye ve İran da bir ihtimal İsrail'in namlusunun ucunda görünüyor.

İki askeri için Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren bir karış İsrail, Kuzey Irak’ta ABD tarafından beslenen PKK teröristlerinin yaptıkları saldırılar neticesinde iki günde kaybettiği on üç şehidine sadece ağlayan 70 milyon nüfuslu dev gibi Türkiye...

Bitlis'te PKK'lılar tarafından yola döşenen mayına çarpan askerî araçta beş asker, pazar günü Siirt’in Eruh ilçesinde çıkan çatışmada 7 er ve 1 köy korucusu şehit oldu.

Son bir ayda Elazığ'da bir köy korucusu, Bingöl'de iki asker, Hakkari'de bir, Tunceli'de bir asker ile Şırnak'ta iki, Diyarbakır'da da bir polis memuru şehit edildi.

Tüm bu şehit cenazelerinin ardından Başbakan Erdoğan Ağrı’dan yüreklerimize su serpen (!) açıklamayı yaptı. "Yarın sabah (17 Temmuz 2006 Pazartesi) yapacağımız toplantı ve ardından yapacağımız Bakanlar Kurulu toplantısı çok şeylere gebedir."

Ümitlendik! Nihayet, dedik. Nihayet Türkiye silkeleniyor, üzerindeki ölü toprağını atıyor; şehitlerin kanı yerde kalmayacak! Ve beklenen açıklama geldi. "Bu son uyarıdır. İsrail gibi operasyon yaparız!!!"

Yaparız?.. Son uyarıdır!!!

Hükûmet sözcüsü Cemil Çiçek yaptığı açıklamada; "Irak ve ABD’den fitnenin temizlenmesini istiyoruz. Türkiye’nin uluslararası hukuktan doğan hakları vardır. Bunları sonuna kadar kullanacaktır!" dedi.

Dağ fare doğurmuştur!

Toplantıdan çıkan sonuca göre Türkiye, Irak'tan topraklarına girip askerini şehit eden -'ki bu savaş nedenidir- PKK fitnesinin temizlenmesini ABD ve onun kurduğu kukla Irak hükûmetinden talep ediyordu. Aksi takdirde uluslararası hukuktan doğan haklarını (!) kullanacağını belirtiyordu.

Bunun anlamı bize göre şudur:

Biz Kuzey Irak’a giremiyoruz, zaten izin de vermiyorlar; aman ABD ve Irak, lütfen bu PKK fitnesini siz bizim yerimize temizleyin yoksa haklarımızı kullanmayı biliriz!

Soruyoruz:Hangi haklar? Hangi haklarımızı nasıl kullanacağız?

Bugüne kadar AB ve ABD hangi uluslararası haklardan Türkiye'yi yararlandırdı?

O sözü edilen haklar Türkiye hariç diğer ülkelere uygulanır ama bize gelince müttefikimiz, kardeşimiz (!) Batılılar, kulaklarının üzerine yatar.

Irak’ta beslenen PKK teröristleri sınırlarımız içine sızıp askerlerimizi şehit ediyor ve tekrar Irak’a geri dönüyor. Bütün bu olaylardan ABD'nin ve kukla Irak hükûmetinin haberi var. Ama tek yaptıkları Türkiye'yi oyalamak!

Başbakan Van’dan esip gürlüyor; İsrail gibi yaparız. CHP Genel Başkanı Sosyalist Enternasyonal toplantısı için gittiği Sisam Adası'ndan sesleniyor; tüm ilgilileri göreve davet ediyorum! Kendileri çok meşguller görevi başkalarına tevdi ediyorlar.

Yağmasan da gürle misali: "Yaparız, ederiz" "haklarımız var" gibi cılız karşı çıkmalarla bir yere varamayız.

İsrail'i tel'in mitingleri düzenleyip, İsrail ile Filistin ve Lübnan arasında arabuluculuk yapmakla bir yerlere varmamız da pek mümkün görülmüyor.

Şehit cenazesinde Türk bayrağı açarak kortej oluşturan İzmirli genç kızlarımızdan başka yürekli yok mu bu Türkiye Cumhuriyeti'nde?

Her gün onlarca şehit verirken Türkiye ne yapıyor?

Nerede Türk halkı?

Başbakan'a sesleniyoruz:

Sayın Başbakan! Uluslararası hakkı hukuku bırakın. Siz de çok iyi biliyorsunuz ki konu Türkiye olunca hak, hukuk işlemez. Hakkımızı, hukukumuzu 1920’lerde olduğu gibi yine biz kendimiz arayacağız ve alacağız. Bizim kimseden izin almaya ihtiyacımız yoktur!

Nasıl mı?

Bunun için yönümüzü Anıtkabir'e dönmemiz yeterlidir…

Göreceksiniz ki,

"Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur."

Durdurun bu şehit kanını. Durdurun artık!..

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..