Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mart '21

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

HANGİ HAYATI SEÇECEKSİN?

Tecrüben, sahip olduğun bakış açısından ibarettir kısaca.
Ve sen hayatı; doğrusu ya da yanlışıyla değil, kendi pencerenden göründüğü kadarıyla (küçücük bir aralıktan) görürüsün sadece..
Martin Luther; "İnsanın değeri, rahatlık ve kolaylık anlarında nerede durduğuyla ölçülmez," der, "zorluk ve mücadele anlarında nerede durulduğuyla ölçülür.."
'Zorluk ve mücadele...' diyor?
Korkman gereken düşmanlar bunlar değil yani, uyan ey ölümlü...
Zorluk ve mücadele anlarına; kaderine lanet ederek bakma artık, onlar,, seni daha mükemmele evriltecek fırsatlardır aslında..
Olaylar yolunda iken herkes olumlu ve nazik davranabilir, zor olan bu değil.. Önemli olan yani; hayatın yoluna çıkardığı engellere verdiğimiz tepkidir daha çok. Aramızdaki en bilge kişiler zira; olaylar zorlaştığı zaman da sakinliklerini, kalitelerini ve merak duygularını koruyabilenlerdir..
Hiç bir yaşam kusursuz değil ama; sürüye, onların sosyal platformlarına, bir maske gibi yüzlerine oturmuş gülümsemelerine bakma sen.
 
Hepimiz, küçük ya da (yine bakış açımıza göre) büyük sıkıntılarla yüzleşmekteyiz. Tam da şu anda dünyanın (belki de uzak olmayan) bir köşesinde çocuklarının ölümünün üstesinden gelmek zorunda aileler var..
Tam da şu an birileri sevdiklerini perişan edecek bir trafik kazasına kurban gidiyor ve şu an kendilerine amansız bir hastalık teşhisi konulan ve bunun haberini almakta olan insanlar var bir yerlerde..
Kimse eninde sonunda bu ve buna benzer şeyleri yaşamadan hayatını geçiremez amma velakin...
Hepsiyle bir şekilde başa çıkma gücüne sahipsin...
Öldürmeyen her şey seni bir üst seviyeye taşıyor ve asla taşıyabileceğinden daha fazla bir yük oturtmuyor omuzlarına hayat..
Hepsi küçücük bir tercihe bağlı; Olaylar zorlaştığında her zaman güçlü olmayı mı tercih edeceksin yoksa kurbanı, bir pranga mahkumu olmayı mı..
Tökezlemene sebep olan her engeli; seni hak ettiğin hayatlara götüren basamaklar olarak kullanma seçeneğin var.
'Baskı altında zarafet', yaşama sanatında başarılı insanları diğerlerinden ayıran şey bu işte..
İlham veren ve iyi gelişmiş bir ruhu yansıtanlar, bu güzel nitelikler..
Bahsettiğim, ucuz bir motivasyon propagandası değil,
inanman ve uyanman gereken gerçeğin ta kendisi..
 
Toplam blog
: 44
: 188
Kayıt tarihi
: 21.07.13
 
 

Öncelikle belirteyim; mutlu olman için buradayım ve misyonumun bu olduğu kanaatindeyim..Kaldı ki; S..