Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '09

 
Kategori
İnançlar
 

Hangi islam?

Hangi islam?
 

Kanlı Sivas´ta 37 can diri diri yandı! Sahtekar Ruhban sınıfına en güzel örnek!


Hangi Islam diye sorduğum için beni kınamayın. Birçok İslam anlayışı var olduğundan, bu başlığı seçmeye mecbur kaldım.
Siz hangi İslam'ı yaşıyorsunuz?

1) Kuran'daki İslam mı ?
2) Kültürel slam mı ?
3) Ilımlı İslam mı ?

...

Tek tek ele alındığında, üç ayrı islam anlayışı olduğunu herkes rahatça görebilir.
Aslında suç insanlarımızda değil, suç başlarında olan alimlerde, daha doğrusu "Ruhban" sınıfında! Ruhban sınıfı dememe sakın kızmayın, bilakis ALLAH kendisi bu sözleri, yüce kitabımız olan Kuran'ı kerim'de kullanıyor. Misal şu ayete bakın :

Allah'ın yanında hahamlarını ve ruhbanlarını da rabler edindiler. Meryem oğlu Mesih'i de öyle. Oysa kendilerine, tek olan Allah'tan başkasına ibadet/kulluk etmemeleri emredilmişti. İlah yok o tek Allah'tan başka. Onların ortak koştuklarından arınmıştır O.
(Tevbe Suresi 31)


Bu ayeti Peygamberimiz olan Abdullah oğlu Muhammed (salatü selam olsun ona) öyle muhteşem şekilde açıklıyor ki, okuyunca gözünüzden perde açılır gibi anlıyorsunuz olayı:

Bakın Resulullah ne buyurmakta bu ayet ile ilgili:

Önceleri bir hristiyan olan Adiy b. Hâtim, İslâm'ı kavrayıp anlamak niyetiyle, şüphelerini gidermek için Hz. Peygamber'e birkaç soru sorar. Sorulardan biri "Bu ayet bizi, âlimlerimizi ve râhiplerimizi rabler edinmekle suçluyor. Bunun gerçek manası nedir? Zira biz onları kendimize rabler edinmeyiz" der. Hz. Peygamber cevaben: "Siz onların gayr-i meşru ilân ettiklerini haram, meşru dediklerini (helâl) sayıp öylece kabul etmiyor muydunuz? " Adiy, "evet böyledir" diye tasdik eder. Hz. Peygamber, "İşte bu sizin onları kendinize rabler edinmenizdir" buyurur.

(Mevdudi, Tefhim, (Türk. Çev.) II, 209) .

Kendilerinde Haram ve Helal etme yetkisinin var olduğunu sananlar, ne ile suçlandığını görüyorsunuz. Onlar kendilerini rabler ediniyorlar!
Yani halk bunlara tapıyor. Bu "Ruhban sınıfına", ipek giyinmek erkeğe haram mıdır diye sorsak, kesinlikle yüzde yetmişi "evet" diyecektir.

Peki Kuran ne diyor bu konuda? Hiç birşey!
Peki haramı ve helalı ALLAH belirlediğine göre, nasıl oluyor da, Kuran bu konuda hiç birşey dememiş oluyor?
Demek ki Kuran'a göre haram değil imiş, ki susuyor Kuran!

Kendilerini rabler edinenler, işlerine gelen uydurma hadisleri alıp, haram ve helal belirleme işine atılıyorlar, çünkü onların çıkarları başka.
Aynı ruhban sınıfı, dokuz yaşındaki bir kız çocuğu ile evlenmeyi helal saymıyorlar mı? Oysa tarih: "Ayşe minimum 17 yaşında idi" diyor.
Şimdi benim gibi kara cahil bunu tarihten çıkarıyor, öğreniyor da, bu ruhban sınıfımı bunu göremiyor?

Devam edelim; düne kadar "Kefir" içmek haramdır diyenler, acaba hangi ayete dayandırarak söylüyordu bunu? Yahut sigara için haram diyenler? Adam kalkmış diyor ki "Sigara sağlığa zararlıdır, bunun için haramdır!". Sağlığa zararlı diye haram olacak ise birşeyler, o zaman araba kullanmak niye haram değildir? Arabanın eksozundan çıkan gaz sigaradan daha zararlıdır. Yahut fabrikaları niye haram etmiyoruz? Ya peki çok tuzlu yemek? Yahut meyveleri ilaçlamak? Bu liste uzarda uzar. Demek ki sigara haram olmadığı halde (Kuran hiç bir şekilde haram demez) bu insanlar işine geldiği gibi haram ve helal üretme derdinde. Ellerine almışlar bir sihirli değnek, işlerine geldiği gibi: "Aha şu haram, bu haram değil! Şunu helal edelim, bunu haram edelim" diye bağırıp duruyorlar. Kuran bunlara ne der biliyormusunuz?

Buyrun kurandan dinleyin:

Yunus Suresi 59 De ki: 'Ne oldu size de Allah'ın size rızık olarak indirdiği şeylerden bir haram yaptınız bir de helal? ' De ki: 'Allah mı size izin verdi, yoksa Allah'a iftira mı ediyorsunuz? '

A'raf Suresi 32 De ki: 'Allah'ın, kulları için çıkardığı süsü, güzel ve tatlı rızıkları kim haram etmiş? ' De ki: 'Dünya hayatında inananlar için de var. Kıyamet gününde ise yalnız inananlar içindirler.' Bilgiden nasipli bir topluluk için biz, ayetleri böyle ayrıntılı kılıyor.

Maide Suresi 87 Ey iman sahipleri! Allah'ın size helal kıldığı şeylerin temiz ve güzel olanlarını haramlaştırmayın; azıp sınırı aşmayın; Allah azıp sınırı aşanları sevmez.

En'am Suresi 119 Size ne oluyor da üzerine Allah'ın adı anılmış olanlardan yemiyorsunuz? Zorda kalışınız dışında üzerinize haram kıldığını bizzat kendisi size ayrıntılı olarak açıklamıştır. Birçokları ilimsiz bir biçimde kendi keyiflerine uyarak halkı şaşırtıyorlar. Hiç kuşkusuz, seni Rabbin sınır tanımaz azgınları çok iyi bilmektedir.

En'am Suresi 140 Şu bir gerçek ki, ilimsizlik yüzünden öz evlatlarını beyinsizce katledenlerle Allah'ın kendilerine verdiği rızıkları, Allah'a iftira ederek haramlaştıranlar gerçekten hüsrana uğramışlardır. İnan olsun, sapıtmışlardır onlar; hiçbir zaman doğruyu ve güzeli bulamazlar.


Maide Suresi 63 Ruhbanları ve hahamları onları, günah oluşturan sözlerinden, haram yemekten alıkoysalardı olmaz mıydı? Ne kötüdür onların sınaat/teknoloji olarak üretmekte oldukları.

***

Evet Yunus Suresi 59uncu ayet de ne diyor Rabbimiz?

"Ne oldu da size, birini haram birini helal ettiniz " diye sesleniyor?
Evet söyleyin bakalım ey hocalar, tarikat şeyhleri, Nurcular, Fethullah'çılar ve diğer yeni islam üretme çabasında olanlar.

"ALLAH'mı size izin verdi? Yoksa iftira mı ediyorsunuz!".

Bunu ben sormuyorum, ALLAH soruyor!

Şimdi bazı akıllı çıkacak diyecek ki
"Efendim Peygamberimiz haram etmiştir".

Kuran bu söylenen sözünde önünü kesmiştir. Tahrim Suresi birinci ayet vardır. Peygamberimiz hayatında bir kez birşeyi haram etmeye kalkışmıştır, hemen ALLAH düzeltmiştir. Bakalım ayete:

Tahrim Suresi 1 Ey Peygamber! Allah'ın sana helal kıldığı şeyi, eşlerinin hoşnutluğunu isteyerek neden haramlaştırıyorsun? Allah Gafûr'dur, Rahîm'dir.'

Tatlı bir dil ile peygamberini eleştiriyor yüce Rahman.
"Hangi hakla haramlaştırıyorsun" diye soruyor. Kendi nefsi için bile haram kılamayan peygamber, acaba başkasının nefsine nasıl haram kılacak?
Yani siz bu ayeti görmezden mi geleceksiniz?

Bir de "Mekruh" çıkardılar başımıza.. Neymiş efendim "Üç mekruh bir haram imiş". Ben böyle sözden ALLAHA sığınırım..

Mekruh kelimesi zaten haram ile eş değerde kullanılır Kuran'da!

Kur'an'a göre birşey ya haramdır yahut mübahtır!

Bakiniz isra suresi 38inci ayete:

Kullu zâlike kâne seyyiuhu inde rabbike mekrûha

38- Kötü olan bütün bu yasaklar, Rabbinizin katinda hos olmayan seylerdir.


Ulema bunu beğenmemiş olacak ki, mekruhu iki kısıma ayırmışlar

tahrimen mekruh; harama yakın olanlar
tenzihen mekruh; helale yakın olanlar

Mekruh zaten haramdır.
Helale yakın haram, harama yakın haram olur mu hiç?

KRH kökünden gelen "Mekruh", Kuran'ı kerim'de daima olumsuz olarak kullanılmıştır.

ALLAH'ın kerih gördüğü herşey haramdır. Bunun helale yakını felanı olmaz!

ALLAH'ın haram dediğine haram, helal dediğine helal demek en doğru yoldur!
Hakkında hiç birsey söylemedikleri de, insanın vicdanına bırakılmıştır.

devamı gelecek 

Mustafa Çelebi 

 
Toplam blog
: 103
: 2332
Kayıt tarihi
: 31.10.09
 
 

1974 Almanya- Krefeld doğumluyum. Aslen Malatyalıyım. Lise mezunuyum ve Web tasarımı ile uğraşıyo..