Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Aralık '12

 
Kategori
Güncel
 

Hangi Mehmet?

Hangi Mehmet?
 

Hangi Mehmet?


MR.BİRAND (!) ın Tek Kişilik Gösterisi Devam Ediyor !

HANGİ MEHMET?

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22087500.asp

Daha önce, terörist başının meclise girip partisinin başına geçmesi gerektiğini beyan eden Mr.Birand, şimdi de terör örgütünü destekleyen, şiddeti övüp şiddete açık çağrı yapan siyasi parti görünümlü sivil terör örgütünün mensuplarının milletvekili dokunulmazlıklarının kalkmaması gerektiğini beyan ederek bizleri hiç te şaşırtmadı (!)

Fikrinden çok gerekçeleri ilginç. Mr.Birand'a göre ;

•Zaten "bdp" liler kelle koltukta yola çıkmışlardı.Bu karar onları engellemeyecek.
•Terör örgütü bunu Avrupa'da propaganda aracı olarak kullanacak ve de ortalığı ateşe vererek kanlı eylemler yapacaktı.
Bunun gibi sebeplerden ötürü de terörist ne kadar kan dökerse döksün ( ki sanki hiç kanlı eylem yapmıyorlar ) , siyasi teröristler ne kadar sizin milli değerlerinizi aşındırırsa aşındırsın, kanunlarınızda bu tür suçalra karşı ne hüküm olursa olsun, Venedik Komisyonu Kriterleri gibi uluslararası kriterler ne kadar şiddeti öven parti kapatılabilir derse desin, BİZ ONLARA MÜDAHALE ETMEMELİYİZ! NEDEN? ÇÜNKÜ DEMOKRASİ VAR!

Tam da terörün istediği şey!

Tam da teröristin arayıp ta bulamadığı bir yaklaşım!,

Demek ki Mr.Birand'a göre dünyanın en özgür ülkesi Türkiye, çünkü TERÖRİST OLMA ÖZGÜRLÜĞÜ VAR!

Gelelim Mr.Birand'ın argümanlarına;

Ona göre demek ki dağda silahlı terörist olmak, kabul edilebilir bir davranış.

Ona göre demek ki sizin yasalarınız, boşu boşuna var. Bu yapılanlar açıkça suç iken, aman efendim uygulamayalım denebiliyor. Ama açıklayamıyor ki o yasalar neden var?

Ona göre, terör örgütü bunu Avrupa'da ve kendi kamuoyunda propaganda malzemesi olarak kullanabilir. E peki senin işin ne? Daha terör örgütü propagandaya başlamadan sen onun propagandası yapıyorsun. Sen televizyon programında neden teröristi eleştiremiyorsun? Köşende neden yazamıyorsun? Avrupa'daki, ABD'deki muhataplarına neden elinde silahla ülke birlik ve bütünlüğünü aşındırmaya ve yıkmaya çalışan örgütten bahsedemiyorsun? Terör örgütü propaganda yapabilir de, yılların gazeteci ve televizyoncusu (!)  ülkesi ve milleti lehinde propaganda yapamaz mı? Hem de bir profesyonel olarak?

Dünyanın hangi ülkesi resmi terörizme izin verir?

Üstelik Avrupa Komisyonu'nun anayasa hukuku konusunda danışma organı olan Venedik Komisyonu'na göre;

"Siyasal partilerin yasaklanması veya kapatılması, sadece partilerin şiddeti siyasal bir araç olarak kullanmaları veya anayasada güvence altına alınan hak ve özgürlükleri yok etmek ve demokratik anayasal düzeni yıkmak için şiddet kullanmayı savunmaları durumunda haklı görülebilir. "

http://www.euractiv.com.tr/ab-ve-turkiye/article/venedik-komisyonu-kriterleri-parti-kapatmada-evrensel-ilkeler-neler

Yani tam da bahsi geçen partinin yaptıkları tarif ediliyor. Yani Avrupa Birliği bir partinin terörü ve şiddeti destekleyemeyeceğini ve hatta övemeyeceğini açıkça belirtiyor. E madem biz de onlara uymaya çalışıyoruz, neden bu kararı da kabul etmiyoruz?

İşte bir yanda o "demokrasi taraftarlarının" döşediği mayına basınca, kopan bacağını eline alıp helikopteri bekleyen, bu arada da askerlerine dikkatli olmaları konusunda komutlar verebilen, hala şükredebilen kahraman gazimiz Başçavuş Polat Katrancı gibi MEHMETLERİMİZ,

http://gundem.milliyet.com.tr/mayinin-kopardigi-bacagini-eline-alip-helikopteri-bekledi/gundem/gundemdetay/07.12.2012/1638417/default.htm

bir yanda elinde silahla, yasal sınırlarımız değiştirmeye, huzurumuzu bozmaya uğraş verip tüm değerlerimize saldıran terörü haklı gören Mehmet Ali Birandlar ....

Hangi Mehmet'i seçerdiniz?

 
Toplam blog
: 22
: 358
Kayıt tarihi
: 09.10.12
 
 

  >İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi ULUSLARARASI İLİŞKİLER 2000 Mezunu, >Beykent Ü..