Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '19

 
Kategori
Deneme
 

Hangi Meslekler Olmamalı?

Bazı meslekleri yapanlar kusura bakmayacaklar, normalde böyle bir işin mesleğin olmaması gerekiyor ama insanlık henüz bu kadar gelişmemiş.

Ben iddia ediyorum burada yazacağım meslekler yüz yıl sonra tartışılır hale gelecek. Hatta bazıları şimdiden tartışılıyor.

Hangi işi kastettiğimizi anlamışsınızdır, ticaret. Üretenden alıyor tüketene veriyor, ürünün fiyatı üçe katlanarak tabi. Üreten kimse malının dağıtımını yapsın! “Ticaret meslek değildir” diye yazdık kimse tınlamadı. Göreceğiz bakalım 100 yıl sonra ticaret diye bir şey kalacak mı? Aracı komisyoncu filan şu anda tartışılıyor. Tabi bizler böyle saf olursak bin yıl daha devam eder.

Askerlik…

Polislik değil, polis güvenlik söz konusu olduğu sürece devam edecek.

İnsanlık henüz savaşın mantıksızlığını anlayacak bilinçte değil. Milli filam diyerek kandırıyorlar. Savaş faşizmin ruhunu kandırmak ve kapitalizmin kasasını doldurmak için. Normalde hiçbir ülke diğerine saldırmaz. Söylediğimiz bu iki yapı milletleri birbirine saldırtıyorlar.

Adalet işleri…

Polis suçluyu suçu işlemeden yakalayacak veya engelleyecek, sorun güvenlik noktasında çözülecek. Bu bilim ve teknoloji çağında bunu yapmak mümkün. Bu durumda mahkemeye hâkime savcıya ne gerek var.

Doktorluk da yavaş yavaş önemini kaybedecek…

İnsanlar bilinçlenecek sağlıklarına daha fazla dikkat edecekler, hastalanmayacak, doktora gitmeyecekler… Yalnız tamamen ortadan kalkmaz.

Tabi kapitalizm mikrobuna izin vermezsek…

Bugünkü okul eğitimi kalkacak… İnsanlar kendi kendilerini yetiştirecekler. Eğitim özel sektörde çok geniş bir ticaret alanı olacak. Yani yüz yıl sonra öğretmen kelimesini duymayacağız.

Söz konusu meslekler olmaması gerektiği için olmamalı dedik ki bilinçlenmenin artışıyla istediğimiz doğrultuda değişimin olacağını düşünüyoruz.

Tabii ki daha başka meslekler de var, şimdilik bunlar…

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..