Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '09

 
Kategori
Meslekler
 

Hangi meslekler seçilmeli ve gözde olacak meslekler

Hangi meslekler seçilmeli ve gözde olacak meslekler
 

Ülkemizde, meslek seçiminde öğrencilerin doğruyu seçip seçmedikleri her zaman aşikar olmuştur. Bazı arkadaşlar ailesinin isteği ile meslek seçerken, bazı arkadaşlar ise hangisi olursa farketmez diyerekten mesleğini seçiyor. Bir çok öğrencinin meslek seçerken araştırma yapmadan tercih yaptığını gözlemliyoruz.

Aslında şu bir gerçek ki kişinin kendi yapısı hangi mesleği işaret ediyor ona göre seçilmeli, ama ülkemizde herhangi bir mesleği isteyip, eğitim sisteminden dolayı seçemeyenler olduğu da bir gerçek. Şimdi aşağıda yazacağım tabloda hangi mesleklere ihtiyaç var, hangileri daha az isteniyor ve ileride gözde olması beklenen meslekleri yazacağım.

İHTİYAÇ DUYULAN MESLEKLER

İlköğretim öğretmenliği, hemşire, üniversite öğretim elemanı, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisliği, diş hekimi, eczacı, kimya mühendisi, endüstri mühendisi, bilgisayar mühendisi, doktor.

İHTİYAÇ FAZLASI MESLEKLER

Ziraat ve orman mühendisi, inşaat mühendisi, mimar, jeoloji ve jeofizik mühendisliği, maden ve petrol mühendisliği, metalurji mühendisi.

İLERİDE GÖZDE OLACAK MESLEKLER

Sağlık, gıda, tarım, biyoteknoloji, bilgi ve iletişim teknolojileri, nanoteknoloji, yeni üretim teknolojileri, enerji, çevre, ulaştırma, sosyo ekonomik bilimler, güvenlik, uzay, halkla ilişkiler.

 
Toplam blog
: 37
: 1708
Kayıt tarihi
: 07.08.08
 
 

1987 Denizli doğumluyum. Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler mezunuyum. Aynı üniversitede İşletme ..