Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '11

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Hangi Ortaklık?

Hangi Ortaklık?
 

Hangi Ortaklık?

Kitap "Hangi Ortaklık"adıyla Ağustos ayı içinde "IQ Kültür Sanat ve Yayıncılık"tan çıktı.

Bu kitapta; Türk Amerikan ilişkilerinde kırılma noktası olarak 1974 Kıbrıs Barış Harekatı alındı ve bu süreç sonunda Türkiye'ye uygulanan ambargonun, başta Türk Savunma Sanayi olmak üzere, Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ekonomik, askeri ve siyasi ilişkilere yansımaları ve günümüze kadar uzanan olumlu-olumsuz sonuçlar ele alındı.

İnceleme-araştırma alanında kapsadığı konular açısından benzeri bulunmayan bu çalışmada, özellikle Türk-Amerikan ilişkileri ağırlıklı olarak ele alındı. Bu kapsamda; 1974 öncesinde, hatta Birinci Dünya Savaşı yıllarında da Amerika'nın Türkiye üzerindeki politikalarına ve hedeflerine yer verildi.

Bugün gelinen noktada; Türkiye'de gerek Savunma Sanayinin ulaştığı seviye, gerek terör olayları ve terörün arka bahçesi, gerekse Türkiye'nin bu paralelde yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin başarı ölçüsü ve Atatürk'ün ifade ettiği anlamdaki "Tam Bağımsızlık" düşüncesinin neresinde olduğumuz, günümüzde yaşadığımız olaylarla da ilişkilendirilerek böyle bir çalışma sonucuna ulaşıldı.

Çalışma üç yıllık akademik bir çalışmanın ürünüdür.

Beğeni ve takdirlerinize... 

 
Toplam blog
: 136
: 2817
Kayıt tarihi
: 20.03.11
 
 

Duyarlı olduğum konularda; düşündüklerimi, bildiklerimi ve birikimlerimi paylaşmak üzere burada b..