Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Nisan '08

 
Kategori
Kahvaltı
 

Hangi peyniri seçsem, çilek mi vişne reçeli mi yesem?

Hangi peyniri seçsem, çilek mi vişne reçeli mi yesem?
 

Bahar geldi, hoşgeldi... Hafta içi iş-güç derken hayat aynı gazla devam etsede, hafta sonları 'özellikle pazar sabahları' kanımız kaynar, düşünürüz nerelere gitsek, boğazı, çimeni bir kere daha nerede keşfetsek. Baharın, güneşin doğasına aykırıdır; evde pineklemek, tv karşısında uyuklayıp günü öldürmek.En keyifli terciherden biri de açık büfe kahvaltı sunan boğaz manzaralı bir kafeye kapağı atmaktır pazar sabahları. Sabah kalkılır, çok geç kalmamak gerek, en güzel köşeler kapılır, eşofmanlar ya da en rahat sporlar çekilir, güneş gözlükleri takılır ve yola çıkılır.Şimdi gidilecek yerin seçilmesi kısmında sıra... Bu kadar özendirmecilik yaptım, size güzel bir yer tavsiye etmeliyim değil mi?

Fenerbahçe Parkı'nın içinde bulunan Romantika Kafe; tavana kadar uzanan camekanlarını, içeriden ve dışarıdan süsleyen rengarenk ve canlı çiçekleri ile cennet bahçesinin bir köşesine yolculuk yapıyormuşsunuz hissini uyandıran, 100 dönümlük bir araziye yayılan parktaki en güzel köşelerden biri olan bir yer…

Bir cumartesi ya da pazar sabahı doğa ve denizle içiçe açık büfe kahvaltı yapmak istiyorsanız parkın giriş kapısının hemen soluna düşen bu kafe gidebileceğiniz en doğru adreslerden biri. Hem gözünüze hem de midenize hitap eden mekan kahvaltıda bir kuş sütünü eksik sunuyor. 10 çeşit peynir, 4-5 çeşit zeytin, 6-7 çeşit reçel, tercihinize göre omlet… Ancak; kendi imalatları olan tazecik pastane ürünlerini merak etmekten, diğer kahvaltılıklara yüz veremiyorsunuz. Cumartesi ve Pazar günleri sabah 09:00-13:00 saatleri arasında bu büfeden istediğiniz kadar faydalanabiliyorsunuz. Bedeli ise kişi başı 30 ytl. Bu arada iddialı ve iddialı olduğu kadar da başarılı olan havuçlu keklerini de tavsiye etmeden geçmeyelim.

Romantika Cafe’nin baş aşçısı Mehmet Uyarlı; öğle ya da akşam yemekleri için tercih edilesi spesiallerinin Romantika Kebap ve Romantika Usulü Bonfile olduğunu söylüyor. Ardından da hemen ekliyor, birkaç hafta sonra Romantika’nın misafirlerine; Meksika’dan Japonya’ya kadar dünya mutfağından seçenekler sunacaklarını...

Güler yüzlü garsonları, tertemiz ve çiçeklerle bezeli mekanı, mermer ve avizelerle süslü yapısı ile her daim misafirlerini bekleyen Romantika Kafe; hizmetini kokteyl, düğün, toplantı gibi çeşitli organizasyonları da hayata geçirerek devam ettiriyor.

Organizasyonlar hariç, canlı müzik yapılmayan mekanda; klasik ve dinlendirici bir müzik ortamın huzurlu yapısının tamamlayıcısı oluyor.

Çiniler, porselenler ve Çelik Gülersoy gibi yazarların tarihe ışık tutan kitaplarının sergilendiği bir bölme var ki; evinizi süslemek adına buradan bir şeyler almadan çıkmak istemeyeceksiniz.

İster sabah kahvaltısı etmeden, ister akşam yemeğinizi yemeden önce; iyice acıkmak için Fenerbahçe Parkı’nda uzun bir yürüyüş yapabilirsiniz, ya da tam tersine ki kesinlikle bunu tavsiye ederim, yediklerinizi eritebilmek için parkta keyifli bir yürüyüşe çıkabilirsiniz.

 
Toplam blog
: 47
: 1945
Kayıt tarihi
: 04.08.07
 
 

Eskişehir'de yaşıyorum. Kısa hikayeler yazıyorum. Bir oğlum var.   ..