Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Haziran '13

 
Kategori
Spor
 

Hangi Protein Tozunu kullanmalıyız ?

Hangi Protein Tozunu kullanmalıyız ?
 

protein tozu


Hangi Protein Tozunu Kullanmalıyız ?
Vücut geliştirme sporları ilgilenen pek çok sporcunun bilmek istediklerinden bir tanesi hangi protein tozunun kullanılması gerektiğidir. Özellikleri ile birbirinden ayrılan üç çeşit protein tozu aynı amaca hizmet ederken farklı özellikleri nedeni ile ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilecek niteliktedir. 
Protein tozu seçimi yaparken öncelikle neye ihtiyacınız olduğu bilmeniz gerekir.
İlk görevi kasların yapısını bozmadan geliştirmek olan protein tozu çeşitlerinde çabuk ya da daha yavaş etkilere sahip olan farklı çeşitler söz konusudur. Bu nedenle protein tozu seçiminde kişinin ihtiyaçlarına öncelik verilir. 
Sporcular tarafından kullanımı yaygın olan protein tozu çeşitlerinden bir tanesi kazein protein tozudur. Vücudun protein ihtiyacını karşılamak için mükemmel bir araç olan bu çeşit yavaş etkiye sahip olan bir protein tozu çeşididir.

Kasların yapılandırılırken korunmasına da yardımcı olan kazein protein tozu aynı zamanda da bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde etkilidir. Kana daha yavaş karışması etkisinin uzun vadede görülmesine neden olur. 

Kullanılan protein tozu çeşitlerinden bir tanesi ise whey protein tozudur. Bu çeşit protein daha çabuk sonuç almak isteyenler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Kana daha hızlı karışır ve vücudunuzun ihtiyaç duyduğu protein sentezinin daha hızlı yapılmasına yardım eder. Genellikle antrenman öncesi ve sonrası kullanımı olan whey protein tozu  BCAA’lar bakımında da zengin olan bir protein tozu çeşididir. 

Bir başka protein tozu türü ise daha hassas bünyesi olan ya da besinlerinde seçici olanlar için hazırlanmış soya protein tozudur. Genellikle diğer protein tozu çeşitleri süt, peynir suyu gibi besin maddelerinden üretilmektedir. Bu nedenle hem alerjik rahatsızlıklar hem de vejetaryen olan kişilerce tercih edilmemektedir. Bu nedenle üretilen soya protein tozu tam anlamı ile bir protein desteğidir. Damar tıkanıkları, kolesterol gibi sorunlar içinde olumlu etkiye sahip olan soya protein tozu yüksek miktarda L-Arginine ve L-Glutamic Acid içermektedir. 

 
Toplam blog
: 7
: 5415
Kayıt tarihi
: 22.04.13
 
 

Vücut Geliştirme Sporunu Türkiyeye Sevdirmek ve bu konuda olan tüm bilgilerimizi ülkemizin güzel ..