Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Nisan '10

 
Kategori
Güncel
 

Hangi türk kadını?

Hangi türk kadını?
 

www.cnnturk.com.tr


Başbakanın eşi Emine Erdoğan sanat ve iş çevresinden oluşturduğu 200 (kimine göre 300) kadınla Avrupa Birliği (AB) Brüksel çıkarması yapıyor! AP üyesi Emine Bozkurt'un organizatörlüğünde gerçekleşecek olan “Avrupa Birliği Sürecinde Türk Kadını” konulu bir panelde Türk Kadını’nı anlatacakmış!

Emine Erdoğan’ın yanında Süper Starımız… Ajda Pekkan, İngilizce sözlerle söylediği şarkıyla Eurovision birincimiz… olan Sertab Erener, İngiliz Prensi’nin yakın dostu… iş kadını Çiğdem Simavi, İş adamı Mustafa Koç’un eşi Caroline (Giraud) Koç, ve Fener Rum Patriği Bartholomeos`un avukatı, Kezban Hatemi’de yer almış!.. Diğer katılımcıların isimleri ise nedense açıklanmamış!

Söylenen o ki, katılımcı kadınlar masraflarını kendi ceplerinden karşılayacaklarmış! Anlayacağınız “Amme Hizmeti” yapıyorlar… Bize de bu fakir millete yük olmadıkları için kendilerine teşekkür etmek düşüyor…

Elbette Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın eşi konumu itibariyle önemli bir şahsiyettir ve yabancı ülkelerde ilgi görecektir. Gittiği her yerde kapılar kendisine ardına kadar açılacaktır. Bu çok ünlü ve zengin 200 kadın da kendilerine Başbakan’ın eşinden daha iyi bir grup lideri bulamazlardı…

Brüksel başarılı, zengin, meşhur ve hoş kadınların çıkarmasından çok memnun kalacaktır bundan hiç şüphemiz yok. Buraya kadar her şey çok iyi…

Bizim merak ettiğimiz panelde;

Aile içi şiddete maruz kalan, sık sık tecavüze uğrayan, tecavüze uğradığı için ailesi tarafından katledilen, diri diri gömülen, “berdel”e, “töre” ye kurban edilen, okutulmayan, 14 yaşında evlendirilmesi için yasa teklifleri sunulan, kara çarşafa, türbana dolandırılan sessiz yığınları da temsil edebilecekler mi?

Bir taraftan özgür Türk Kadını (!) modeli sergilenmeye çalışılırken diğer taraftan iş hayatından uzaklaştırılması için “en az üç çocuk” yapmaya zorlanan, “hayızlı” günleri bile siyasete alet edilmek istenen Türk kadınından da bahsedilecek mi?

Siirt ve Manisa’da tecavüze uğrayan çocuklar konusunda sıradan bir vatandaş gibi; “ Çok etkileyici, çok üzücü… " demekten başka elinden bir şey gelmeyen kadın bakanların istifa edecekleri müjdesini verecekler mi?

Bırakın AB sürecine sahip çıkmayı, siyasi politikalarla yavaş yavaş sindirilen, pısırıklaştırılan Cumhuriyet kadını, Atatürk’ün kendisine hediye ettiği haklara sahip çıkabiliyor mu?

***

Brüksel'de hangi Türk kadınını anlatacaklar?

Sahi, Cumhuriyetin kadınları nerede?

Başbakan’ın eşinin yanında olduklarını zannetmiyoruz!

Dolayısıyla da bizi temsil edemezler!

Tülay Hergünlü

İstanbul, 29.04.2010

 
Toplam blog
: 516
: 1080
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1955 Ankara doğumluyum. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. İstanbul'da uzun yıllar..