Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Temmuz '12

 
Kategori
Eğitim
 

Hangi üniversite?? neden??

Hangi üniversite?? neden??
 

Üniversite Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
 
- Üniversite hakkında kulaktan dolma bilgilerle hareket etmeyin. Tercih listenize yazacağınız bölüm ve programlar için, aynı ilde iseniz mutlaka Üniversiteyi ziyaret edin. Eğer uzakta iseniz, internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz. 
 
- Tercih listenizi hazırlamaya başlamadan önce, bir üniversiteden neler beklediğinizi iyice belirleyin. Hatta not alın. Listenizde yer vereceğiniz üniversitelerin, bu beklentilerinizi karşılayıp karşılamayacağını araştırın..
 
- Ulaşım olanaklarını, üniversitenin servis hizmetlerini araştırın.
 
- Üniversitenin ve seçeceğiniz bölümün, akademik yapısı çok önemlidir. Dış görünüş kadar, akademik yapısı ile de ilgilenin ve araştırın.
 
- Bölüm ve program içeriklerini araştırırken öğrenim süresi, program özelliklerini öğrenin. 
 
- Başvuracağınız bölümlerin eğitim – öğretim dilini mutlaka sorun. Hazırlık eğitiminin dil koşullarını öğrenin.
 
- Başvurduğunuz üniversite ve bölümdeki staj ve kariyer olanaklarını ve özel çalışmalar olup olmadığını mutlaka sorun. İş dünyasına hazır olarak mezun olmanız sizin için avantaj sağlayacaktır. 
 
- Burs olanaklarını mutlaka araştırın. ÖSYM kontenjanı dâhilindeki burslar dışında başarı, ihtiyaç ve gereksinimler doğrultusunda alabileceğiniz burs koşullarını sorun. 
 
- Vakıf üniversitelerini tercih ederken, katkı payı ödeme koşulları, taksit olanakları, indirim ölçütlerini etraflıca araştırın. 
 
- Laboratuar, atölye, teknolojik imkânlar ile size sunulacak alt yapı olanaklarını mutlaka araştırın.
 
- Üniversitenin sunduğu yurt dışı olanaklarını, uluslararası bağlantıları ve iş birliklerini mutlaka öğrenin.
 
- En önemli başlıklardan biri de yurt koşullarıdır. Yurtların, kapasitesini, ulaşım olanaklarını ve size maliyetini ayrıntıları ile araştırın.
 
- Son olarak, üniversitenin sizi sosyal açıdan da geliştirmesi gerektiğini unutmayın. Üniversitenin, sosyal alt yapısı, aktif öğrenci kulüpleri gibi detaylarını da öğrenmeye çalışın.
 
Toplam blog
: 2
: 6849
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Okumayı, konuşmayı, gezmeyi, görmeyi, yardım etmeyi, keşfetmeyi ama en çok insanları seven, balık..