Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Hangi ürünü alırsanız alın orada ambalajından cıkartıp deneyin ve o şekilde alın.

Hangi ürünü alırsanız alın orada ambalajından cıkartıp deneyin ve o şekilde alın.
 

www.bilincalti.com


Hepimizin ortak tutkusu olan alışverişte kimi zaman kendimizi kaybediyoruz, bazen de hep aynı şeyleri görmekten sıkılıp kendimizi bu konuda gurme ilan ediyoruz :) Alışveriş konusunda değinmek istediğim konu satın aldığımız ürünleri evimize kadar güzelce götürüp orada hüsrana uğradığımız zamanlar. Her ne kadar kalın ambalajlı ve sağlam gibi gözükselerde, nakliye yada raflara taşınması sırasında ürünler zarar görmekte ve biz bunu satın aldığımız yerde kontrol etmek yerine, evimizde yada işyerimizde büyük bir hayal kırıklığı ile öğrenmek durumunda kalıyoruz.
Eğer bunu alışkanlık haline getirebilirsek , satın aldığımız ürünün fiyatının ucuz olması avantajınıda kaybetmeyiz. Çünkü aynı ürünü değiştirmek için harcayacağınız zaman ve nakit yönünden belki bu ürünü daha pahalıya satın almış olacaksınız. Ürünü satın aldığımız yer bu tip konuları önemsemediği için müşteriye ürünü mutlaka kutusundan çıkartıp kontrol etmesi konusunda bir uyarıda bulunmaz.

Zaten böyle bir uyarı yanlış anlaşılmaya yol açabilir. Ürünlerimizin büyük bir bölümü arızalı çıkabilir şeklinde bir düşünceye yol açabilir. Önemli olan bu ihtimali firmayla bağdaştırmak yerine ürünün kendisinde oluşan problemin size sinir ve stress olarak geri dönmemesidir. Kendi adıma söyleyecek olursam bir çok yerde yaptığım bu kontroller sayesinde gereksiz yere zaman kaybetmedim. Biraz daha ileriye giderek, raflarda gördüğüm hasarlı ürünleri sorumlu kişiye bildirerek başkasının aynı duruma düşmesini de engellemeye çalışıyorum.Neyim ben iyilik meleği mi :) Hayır tabiki sadece ufak tefek müdahalelerle hayatımızı düzgün götürmeye çalışıyorum.

Not: Özellikle Oyuncak Mağazaları Ve Hobi Marketlerde çıkış kapısının yanında satın aldığınız ürünleri test edebileceğiniz masalar bulunmaktadır. Göremediğiniz yerlerde mutlaka sorunuz.

Yazan: Turgay GEZİCİ Diğer Yazılarım : http://www.bilincalti.com/

 
Toplam blog
: 98
: 414
Kayıt tarihi
: 11.12.09
 
 

1977 İstanbul doğumluyum. Web Tasarım ve Bilişim Danışmanlığı yapmaktayım. Uzun yıllardır ilgi du..