Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Aralık '15

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Hangi Yaşta Hangi Estetik Ameliyatlar Popüler?

Hangi Yaşta Hangi Estetik Ameliyatlar Popüler?
 

Estetik cerrahi söz konusu olunca herkesin ihtiyacını veya isteklerini yaş gruplarına göre genellemek pek kolay olmasa da, istatistiklere göre her yaş grubunda belli estetik girişimler daha ön plandadır. İşte bu estetik ameliyatlar, tercih edildikleri yaş grupları ve sebepleri…

Estetik burun ve kepçe kulak ameliyatları 20 yaş altında en çok uygulanan işlemler. Çünkü vücudumuzun diğer bölgeleri 17-18 yaşına kadar büyüyüp gelişmeye devam ederken burun ve kulakların şeklini veren kıkırdak doku gelişimini daha önce tamamlar. Ergenlikten çıkıp yetişkinliğe adım atan gençler, liseden mezun olurken veya yeni bir üniversite hayatından önce yeni bir başlangıç veya yenilenmiş bir imaj için burun ve kulaklarındaki şekil bozukluklarını düzeltmeye yönelirler.

20-30 yaş arası kadınlarda en popüler estetik operasyonlardan biri göğüs büyütmedir. Bu yaşta göğüsler tam olgunluğa erişmiştir, büyüklüğü ve şekli sabit hale gelmiştir. Kilo değişiklikleri, gebelik ve hayat tarzı (sütyen kullanımı gibi) bazı değişiklere sebep olabilir ancak bu değişiklikler önceden öngörülemez. Bu yaşlar, dış görünümün bir kadın için belki de en önemli olduğu dönemdir ve özellikle meme dokusu küçük olan kadınlar, özgüvenlerini yükseltmek ve yeni erişkin bedenlerinin orantılarını dengelemek için daha büyük göğüsler isterler.

Kadın ve erkekler otuzlarına ulaştıklarında metabolizmaları yavaşlamaya başlar. Beslenme ve egzersiz alışkanlıkları aynı olmasına rağmen, bedenlerindeki yağ birikiminde değişiklikler olduğunu farkederler. Belirli vücut bölgelerinde depolanmaya başlanan inatçı yağ dokuları, sağlıklı beslenme ve düzenli spora rağmen tamamen eritilemez. Geleneksel olarak bu problemin çözümü "liposuction" olmuştur. Liposuctiona alternatif olduğu iddiasıyla pazarlanan ameliyatsız yöntemlerin liposuctionın yerini alması bugün için pek mümkün görünmemektedir.

Kırklı yaşlar, yılların olumsuz etkilerinin gerçekten görülmeye başladığı bir dönemdir. Tipik olarak, yaşlanmanın erken belirtilerini göz çevresi ve alında görmeye başlarız. Göz çevresindeki deri kırışmaya ve katlanmaya meyillidir. Üst göz kapağı ve alın sarkmaya başlar, ve yorgun veya üzgün bir ifadeye sebep olur. Bu yüzdendir ki 40-55 yaş arasındaki kadın ve erkeklerin bu değişiklikleri asgariye indirebilmek için göz kapağı estetiği ve alın germe ameliyatlarına yönelmesi sürpriz değildir.

Son olarak, 55 yaş üzeri için en popüler estetik cerrahi girişim yüz germedir. Bu yaşlarda yüzün birçok bölgesinin eşzamanlı gençleştirmeye ihtiyacı vardır. Yanaklar düzleşir, çöker, ağız köşeleri aşağıya doğru yön değiştirir, gıdı ortaya çıkar, çene çizgisinin hatları kaybolur, boyun derisi gevşer, sarkar ve çene altında bantlar oluşur. Yüz germe, bu bölgelerin tümünde gençleşme sağlar. Ayrıca alın germe ve göz kapağı estetiği ile kombine edilerse daha iyi sonuçlar elde etmek mümkündür.

Elbette herkesin yaşlanması ve estetik cerrahiden beklentisi farklıdır. Ancak yaş gruplarına göre en popüler estetik cerrahi girişimler bunlardır.