Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '16

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Hangi yüze hangi saç tipi yakışır?

Hangi yüze hangi saç tipi yakışır?
 

saç kesim modelleri


İnsanlar için iç güzelliğinin yanı sıra dış güzellik de çok önemlidir. Çünkü ilk kez bir insanla karşılaştığınızda direk olarak onun dış güzelliğine bakarsınız. Dış görünüşünüz ne kadar düzgün ve bakımlı ise karşınızdaki insandan göreceğiniz saygınlıkta o kadar artacaktır.  Dış görünüş dendiğinde de akla gelen daha doğrusu gözümüze ilk çarpan saçlar olur. Saçlar bir insanın aynı zamanda kişiliğini de ele veren bir ipucudur. Saçların kesimlerine göre insanların karakterlerini de az çok tahmin edebilirsiniz. Bu nedenle de saç kesimi yapılırken her şey tam bir bütün olarak ele alınıp buna göre bir kesim yapılması gerekir. Dilerseniz bu makalemizde hangi insan yüzüne hangi saç tipi yakışır bunun hakkında bir paylaşım yapalım. Çünkü her insanın yüzüne yakışan saç tipi farklıdır.

Kısa saç kesimi

Kısa saç kesimi modelini genellikle saçları gür olmayan kişiler tercih etmelidir. Bunun nedeni bu saça bakım ya da şekil vermek oldukça kolaydır. Kısa saçları şekillendirilmesi daha kolaydır ancak bunu köpük tarzı ürünler kullanarak daha basit bir şekilde yapabilirsiniz.  Burada köpük kullanmanızın başka bir amacı ise saçınıza hacim kazandırmasıdır. Bu saç tipi daha çok yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kişilerde güzel durmaktadır.

Küt saç kesimi

Uzun boyunlu bir kişiyseniz o zaman sizde küt saç kesimi çok güzel duracaktır.  Küt kesimleri kalın saçlı kimselerin tercih etmesi istenmiyor bunun yerine ince telli saçlarda küt kesim daha güzel duracaktır. Kısa saçlarda saç spreyi kullanılması şekil verilmesi açısından daha doğru olacaktır çünkü bu şekilde saçlar bir kalıp halinde kalacak ve günlü kullanımınızda size faydalı olacaktır.

Katlı saç kesimi

Katlı saç kesimini her türlü saça sahip kişiler tercih edebilir o yüzden saçınızın uzun ya da kısa olmasının hiçbir önemi yoktur. Katlı saçlar her zaman gür gösterir katlı saç kesimini dünya genelinde baktığınız zaman en fazla tercih edilen kesim modeli olarak görebilirsiniz.

Kahküllü saç kesimi

Bu model aslında yıllar öncesinden çok tercih edilen bir saç kesim şekliydi kişilerin alın çizgilerini kapattığı için ilgi bu yönde olurdu. Bu saç tipi yüzün yuvarlak görünmesine neden olduğu için isteğe göre kesim yapılması daha doğru olacaktır.

Yararlanılan kaynak: http://guzelliksirlarim.org/bayan-sac-kesim-modelleri-ve-isimleri/

 
Toplam blog
: 37
: 13696
Kayıt tarihi
: 18.11.13
 
 

Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili ve bu konuda çeşitli paylaşımlar yapmayı seven bir spor aş..