Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '15

 
Kategori
Güncel
 

Hangimiz daha müsait

Hangimiz daha müsait
 

Türk dil kurumunun müsait kelimesinin anlamı hakkındaki kararı kadınlar üstünde bomba etkisi yarattı. Görünen o ki, biz kadınlar müsait kelimesi ile eş anlamlı olup çıktık.

Yıllardan beri müsait kelimesini uygunluk ve olumlululuk anlamında bilirdik, ama yanıldığımızı kanıtlamış oldular. Meğerse müsait kelimesinin ikinci anlamı; flört edilmeye uygun kadın demekmiş!!!! Kadınları bu kadar aşağılamak doğrusu bir kuruma özelliklede Türk dil kurumuna hiç yakışmadı. Bir kadın olarak teesüflerimi sunarım.        

Şimdi bu müsait kelimesi,flört edilmeye uygunluk anlamına geliyorsa eğer, özellikle erkekleride kapsamına alması gerekir. Neden mi? Basit çünkü sosyal medyada herhengi bir yerde oyun oynamaya kalksanız orada bulunan erkeklerin %90 nı karşısındaki bayana ya arkadaşlık teklif ediyor, ya da bile bile sarkıyor. Olumlu bir cevap almasa bile ısrarcı bir tavır sergileyip dozunu kaçıranlar oluyor. Şimdi kim müsait oluyor kadın mı, erkek mi? Elbette ki erkekler!!! çünkü onlar her zaman karşısındaki kadının uygun olup olmmadığına bakmadan flört etme çabası içine giriyorlar. 

Şimdi Türk dil kurumuna naçizane bir teklifim var: içlerinde mutlaka bir bayan vardır. Çok değil sadece 1 saatini herhangi bir sosyal ağda oyuna ayırsın, oturup beklesin karşısına ne çıkacak; herşeye bahse girerim bu 1 saat içinde kendilerine en az 5 erkek tarafından teklif gelecektir. Bu kelimenin anlamı, kurumun dediği gibi flörte uygunluk anlamını taşıyorsa kadınamı yoksa erkeğemi daha çok uygun olur ona göre karar versinler.

 
Toplam blog
: 173
: 568
Kayıt tarihi
: 15.01.10
 
 

Kamuda çalışıyorum, dünyalar tatlısı üç tane yavrum var. Burda bulunmamın sebebi hayatı sizlerle ..