Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Adem Güngör/FETHİYE KÜLTÜR ETKİNLİKLERİ

http://blog.milliyet.com.tr/ademgungor

08 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Hangisi eşek?

Hangisi eşek?
 

Resim: Alıntı


Muğla'nın Milas İlçesi'nde sahibi tarafından terk edildiği belirlenen eşeğe tecavüz ettikleri ileri sürülen dört kişiden biri hayvanseverler tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Polis, diğer üç kişinin de yakalanması için bölgede çalışma başlattı.

Aç Kalınca Yiyecek Bulmak İçin Dağlara Çıkan Bir Eşek 4 Kişinin Tecavüzüne Uğradı.
Muğla'nın Milas İlçesi'nde sahibi tarafından terk edildiği belirlenen eşeğe tecavüz ettikleri ileri sürülen dört kişiden biri hayvanseverler tarafından yakalanarak polise teslim edildi. Polis, diğer üç kişinin de yakalanması için bölgede çalışma başlattı.
Milas'taki Sodra Dağı eteklerindeki sitelerde yaşayan bazı vatandaşlar önceki gün (Çarşamba) Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Meliha Tekin'i telefonla arayıp, bir grup çocuğun dağa götürdükleri eşeğe tecavüz ettiklerini anlattı.
Dün (perşembe) tekrar Tekin'i arayan vatandaşlar eşeği bir kişinin dağa götürdüğünü ihbar etti. Dernek üyeleri ve zabıta ekipleriyle birlikte dağa giden Tekin, eşeğe tecavüz ettiği ileri sürülen bekar, inşaat işçisi 32 yaşındaki Z.A.'yı yakaladı. Z.A., Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi. Milas Belediyesi Veterineri Fatih Yalçın tarafından genel bir muayeneden geçirilen eşeğin ön sağ bacağının kırık olduğu ve yürümekte güçlük çektiği tespit edildi. Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği tarafından koruma altına alına eşek, yakındaki bir minibüs durağının yanına bağlandı.
Z.A. polisteki sorgusunda eşeğe bir kez tecavüz ettiğini itiraf etti. Z.A., kendisi dışında yaşları 12 ile 15 arasında değişen üç kişinin daha tecavüz ettiğini ileri sürdü. Hakkında TCK'nın 225'nci maddesinde düzenlenen "Hayasızca hareketler" suçundan tutanak tutulup savcılığa gönderilen Z.A., ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Polis, eşeğe tecavüz ettikleri ileri sürülen diğer üç kişinin arandığını bildirdi.

EN AĞIR CEZA VERİLMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIM
Milas Hayvanları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği Başkanı Meliha Tekin, "Eşeğin tecavüze uğradığına dair net bir bulguya ulaşılabilmesi için laboratuar testinin yapılması lazım. İlk etapta kötü muameleye maruz kaldığını tespit ettik. Laboratuar testine de aslında şu an için gerek yok. Çünkü gözaltına alınan kişi, zaten ifadesinde tecavüz ettiğini itiraf ediyor. Hatta kendisi dışında üç kişinin daha tecavüzde bulunduğunu anlatıyor. Bu olay defalarca tekrar edilmiş.
Bu yeterli olacaktır. Polis soruşturmasını sürdürüyor. Muğla Valiliği'nin sivil denetmenliğini de yaptığım için yakalanan kişinin en ağır cezayı alması için gerekli tutanakları tutup, olayın takipçisi olacağım" dedi. Bunun bir sonraki adımının insan olduğuna dikkati çeken Tekin, "Güçsüz buldukları hayvanlara bunu yapan insanlara da aynı muamelede bulunabilir. Eğer bu olayın sorumluları hakkında bir şey yapılmaz ise ben maddi ve manevi dava açacağım" diye konuştu. 

 
Toplam blog
: 320
: 1741
Kayıt tarihi
: 16.04.09
 
 

Muğla Fethiye doğumluyum. Sanat okulu elektrik bölümü mezunuyum. Tarih ve Kültüre çok önem veriyo..