Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Ağustos '12

 
Kategori
Dünya
 

Hani Amerika Türkiye'nin Suriye'ye girmesini istiyordu!

Hani Amerika Türkiye'nin Suriye'ye girmesini istiyordu!
 

Önce şu haberi bir okuyalım:

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Patrick Ventrell, Türkiye'nin Suriye sınırındaki askeri hareketliliğine yönelik olarak, 'Türkiye'nin kendi ulusal güvenlik çıkarlarını anlıyoruz. Ama şu anda (durumu) daha fazla askerileştirmenin ilerlenecek yol olduğunu düşünmüyoruz' dedi.(Milliyet.com.tr)

Dünyadaki ama özellikle Türkiyenin de bulunduğu İslam coğrafyasındaki her işi Amerikadan bilenler, Amerikanın Türkiyeyi Suriye ile savaşa sokmak istediğini, Türkiye'ye tuzak kurduğunu falan söyleyip duruyorlardı.

Biz de, her işi Amerikadan bilerek onları o kadar büyütüp kendinizi küçültmeyin, diyorduk. Bu coğrafyada akıllı ve kişilikli politikalar izlerseniz, başkaları size tabi olur; belirleyici siz olursunuz, diyorduk. Türkiyenin tarihi misyonuna uygun olarak, büyük oynamak zorunda olduğunu, küçük oynamanın devrinin geçtiğini anlatmaya çalışıyorduk.

Bu anlamda son yıllarda izlenen dış politakanın Türkiyenin tarihi şahsiyetine uygun düştüğünü ve ilk defa bu ülkenin oyun kurucu durumuna geçtiğini ifade etmeye çalışıyorduk.

Ama, tüm düşünce dünyasını AKP karşıtlığına dayandıranlar, "madem ki AK Parti yapıyor, o halde yanlıştır" önyargılarını  atamadıkları ve yukarda değindiğim gibi ABD'ye tanrısal güçler vehmettikleri için, Suriye'ye karşı yürütülen politikaların aslında Amerikan eseri olduğunu söyleyip duruyorlardı.

Amerika, Türkiye'yi Suriye ile savaşa teşvik ediyor, böylece Türkiye üzerindeki başka hesaplarını gerçekleştirmek istiyor...gibi bilinen iddialar sürekli dillendiriliyordu.

Şimdi, yazının başında verdiğim haberi bir kere daha okuyalım.ABD'nin dışişleri sözcüsü ne diyor; Türkiye Suriye'ye girmesin, diyor. Türkiyenin sınıra yaptığı askeri yığınak ve dışişleri bakanının ortadoğu gezileri ABD'yi ürkütüyor. Neden? Çünkü, bu bölgede insiyatif Türkiyenin eline geçiyor.Elbette bu kadarını Amerika da istemez...

Ama bizim "Esadseverler", yapılan her işi eliştirmeye ayarlı olduklarından Türkiyeyi emperyalist emellerin maşası olmak gibi modası geçmiş suçlamaları tekrarlayıp duruyorlar.

Bakınız efendiler, bu coğrafyanın sorunlarını ancak biz çözeriz. Çünkü, bu coğrafyadaki tüm sorunlar, biz bu bölgeden elimizi ayağımızı çektikten sonra ortaya çıktı. Muhteşem dönüşü gerçekleştirmek zorudayız; hem kendimiz için hem bölge halkı için...

Tarih ve coğrafya siz istemeseniz de kendi gerçeğini dayatıyor. Bu topraklar, bu coğrafya, bu halklar ancak ve sadece Osmanlı ile mutlu oldular; yine "Osmanlı misyonu" ile mutluluğa erişecekler.Türkiye, asıl reddettiği bu büyük mirasa yeniden sahip çıkmazsa elindekini de kaybetmek durumunda kalacaktır. Bu yüzden, Suriye'de, Irak'ta yeniden var olmak durumundayız...Ve bunun farkında bir dışişlerimiz var.

Tekrar baştaki habere dönüyorum: Şimdi, bütün fikriyatı AKP karşıtlığı olanlar, Amerikanın açıklamasına ne diyecekler? Bu defa da Amerikan yanlısı olurlar mı?...Olurlar!

Şimdi de, bakın ABD bile girmenizi istemiyor, dünyada yanlız kaldınız mavalını okumaya başlarlar mı, başlarlar!

Yani, şu "iç muhalefet" ayak bağı olmasa Türkiye "dış muhalefeti" daha kolay altedecek...Bu nasıl bir önyargıdır ki, hiç bir politika, hiç bir davranış onları memnun etmiyor.

Allahtan bunların sayıları az. Her ne kadar sesleri sayılarına oranla çok çıkıyorsa da...

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..