Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Hani bir insanı sevmekle başlayacaktı her şey?

Hani bir insanı sevmekle başlayacaktı her şey?
 

Sevgili Şairimiz Sait Faik dememiş miydi bir insanı sevmekle başlayacak her şey diye? Tarihlerdir severiz, aşık oluruz. Sevgilinin uğruna yapmadığımız kalmaz. Bir çiçek uğruna bir gün dolaşan sevgililer mi ararsınız, yarin bir busesi için türlü taklalar atan yangınlar mı? Gün gelir soğuktan donmak üzere olan sırtını bir sobaya yaslayan kedi misali sokulursun sevgiliye, gün gelir o masum kediden sevgili uğruna çarpışan bir aslan çıkarırız insanların önüne. Ama hep severiz, hep severiz.

Peki nedir ters giden sizce? Hep bir insanı sevdik ama her şey hala ters. Yoksa koskoca şair hepimizi yıllar yılı uyuttu mu? Hadi bizler Sait Faik'in oyununa geldik, peki Zülfü Livaneli'yi de mi kandırabildi ki, sevgili Livaneli kalktı "Ada" isimli eserini oluşturdu Sait Faik'in satır aralarından? Hala hayat ters gidiyor, insanlar seviyor ama hiçbir şey başlamıyor.

Bakıyorum sokaklar artık güvenli değil. Ben seviyorum ama hala sokaklarda özgürlük başlamış değil. Hala insanlar aç. Eğitimin küreselleşen dünya ortamında ne denli önemli olduğunun altı her fırsatta çizilirken, Türkiye'mde hala kız çocukları okula başlayamamış. Peki okuyunca ne oluyor, üniversitesini eze eze bitiren, kepini atan binlerce genç var ülkemde hala bir işe başlayamamış. Hani bir insanı sevmekle başlacaktı herşey Sait Faik Hocam? İşte ben seviyorum, işte hep seviyoruz ama hani hala başlamamış birçok şey?

Bari sen yapmasaydın be hocam! Bak memlekette ne insanlar var, geçtim insan sevgisini, Allah sevgisinden bahsediyorlar da gene de bir güzellik başlatamamışlar. Bize tepemizden bakan bürokraside bir işlem başlatıp bitirebilmek için kaç cihana aşık olmalı dersin hocam? Ya iktidar sahiplerine cemaatinin istediğini değil halkın istediğini yaptırabilmek için daha nasıl aşık olunur hocam? Bunlara da mı cevabın yok, bari yalan söylemeseydin!

Ters giden birşeyler olmalı sistemde. Biz sevdiğimize göre kim sevmiyor bu memlekette? Hala doğum sancısı çeken kadınlar "yatak yok" diye hastanelere alınmıyorsa, vatandaşın değil onun vekilinin sözü geçiyorsa, vatandaşa hizmet için koltukta bulunanlar vatandaşa destek yerine köstek oluyorsa birşeyler ters olmalı bu sistemde...

Ya biz sevmeyi bilemedik bu memlekette yada bu sistemi kuranlar sevmediler kimseyi. Anlaşılan biz ne kadar sevsek de, gönül vermeyenler yönettiği için bu sistemi, sistem hep arıza verecek. Sen daha sevgilinin peşinde koş Canım Türkiyem, içindeki sistemin göbeği seni sevmeye başlamamış daha. Sen sev Türkiyem belki yine sevmekle başlayacak her şey, koskoca şair yalan söyleyecek değil ya!

 
Toplam blog
: 20
: 1301
Kayıt tarihi
: 10.07.06
 
 

Ben Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde eğitim görmekteyim. ..