Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mart '14

 
Kategori
Siyaset
 

Hani,din siyasete karışmayacaktı... Din, şimdi siyasetin tam göbeğinde değil mi?

Hani,din siyasete karışmayacaktı... Din, şimdi siyasetin tam göbeğinde değil mi?
 

CHP'lilere diyorum: Bu oklardan biri "laikliği" temsil ediyor, unuttunuz mu?


NEREDE BU "LAİKLER" YA "LAİKÇİLER"?...DİN GELMİŞ VE SİYASETİN TAM GÖBEĞİNE OTURMUŞ AMA KİMSENİN "LAİKLİKTEN" SÖZ ETTİĞİ YOK...

28 Şubat öncesinde "irtica ayaklandı", "şeriat devleti özlemcileri" var güçleri ile çalışıyor..."Cumhuriyet rejimi tehlikede, görmüyor musunuz?" diyerek yeri göğü inletenler nerede?

Şimdi ne oluyor, dini bir devlet özlemi içindeki "Gülen Cemaati", Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Hükümetine yön vermeye çalışıyor; laikliğin en büyük savunucusu ve onların deyişi ile, Türkiye'ye "laik düşünceyi" yerleştiren ya da yerleştirmeye çalışan  M.Kemal Atatürk'ün partisi -- Bana göre, Atatürk öldükten sonra İnönü'nün partisi olan -- CHP ve onun, Genel Başkanı dahil tüm temsilcileri "laiklik ilkesini" unutmuşlar gibi...

Hepsi, bir dini cemaatin, siyasete görünür karışmacılığına ve müdahalesine hiç ses çıkarmıyorlar; aksine, bu "dini cemaatin" yaptıklarına "hoşgörü"nün ötesinde sanki destek veriyorlar...

Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bunun anlamı, "düşmanımın düşmanı, dostumdur"...

"Düşman", kim? Elbette öncelikle "Başbakan Erdoğan", sonra da "AKP"...Ama öncelikli hedef, Başbakan Erdoğan'ın ta kendisi..."Komutan ortadan kaldırılırsa ordu dağılır" mantığı gibi...

Bir zamanlar, CHP "türbanı siyasi bir simge" olarak görüp, kendilerine ve Cumhuriyet'e tehdit olarak görmüyor muydu?

Bu sayfalarda, "laiklik" konusunda onlarca blog yazdım...Bu bloglarda, laikliğin siyasal, sosyal ve felsefi yanlarına değindim...Din ve siyasetin ayrılığını vurgulayan elliden fazla cümle kurdum...En son olarak, 4 Şubat 2014'te, yani bir ay kadar önce, "Türkiye'de tarikat ve siyaset..." başlıklı bir blog yazdım...Bu bloğun sonunu da şöyle bağlamıştım :

"Türkiye'de tarikatlar, demokrasinin örgütlenme hakkı kapsamında görüldüğü sürece, gerek sağ ve gerekse sol tüm siyasi partiler, oy kaygısı ile bunlarla olan bağlantıları sürdüreceklerdir"

Öyle değil mi?

Dün, türbanlı bir bayan gördüklerinde tüyleri diken diken olan "laikler" ya da "laik olduğunu sananlar" ya da "laikçiler", şu anda ne yapıyorlar acaba?

Dün, Gülen Cemaati ile ilişki içinde olan AKP'yi kıyasıya eleştirenler, şimdi aynı cemaatten medet uman bir görüntü içinde olmalarını nasıl açıklarlar acaba?

BDP ve MHP laikliği hiç ağızlarına almıyorlar; onların derdi başka...BDP, ara sıra demokrasiden bahsediyor ama, o da demokrasiyi, bütünden ayrılma amacında dillendiriyor.

CHP'nin sahiplendiği altı oktan birinin "laiklikliği"  temsil etmesine rağmen, özellikle şu anda "mütedeyyin" ya da Fethullah sevdalılarının oylarını ürkütmemek düşüncesiyle o da "laiklikten" falan söz etmiyor..

AKP'nin bu konudaki tavrı baştan beri belli hiç değişmedi... AKP, demokrasiyi, "laikliğin" önüne koyuyor ve "demokrasiyi" esas kabul ediyor. "Devlet laik olabilir, ama kişi laik olmayabilir" diyerek bu tavrını iyice perçinliyor...Hata daha da ileri giderek, "demokrasinin bir amaç değil; araç olduğunu" dillendiriyor..,Ama, buna rağmen de, laiklerin ve laik olmayanların, aynı bahçede -- demokrasi bahçesinde -- sorunsuz yaşamasını istiyor.

Gülen Cemaati'ne gelince, bu cemaatin liderinin ve müritlerinin ne "laiklil" ne de "demokrasi" umurunda...Bunlar da, "İslam'ı" araç olarak kullanarak, "Ilımlı İslam" görüntüsü altında İslami bir devlet kurmak amacında...Yani, Gülen Cemaati, laikliği ve demokrasiyi çöp sepetine atarak "DİN"i getirip siyasetin tam göbeğine oturtmuşlardır; laiklerin ve laikçilerin gözlerine baka baka...

1991 yılında, zamanın Başbakanı, "Bizim inancımız o dur ki, siyaset dinin emrinde olur; din, siyasetin emrinde değil"(x) demişti. Yoksa şu anda, Türkiye, böyle bir durum mu yaşıyor?

Yukarıda grupladığım laik ya da laikçilerden biri çıksa ve dese ki, Gülen Cemaati, dincidir, din devleti özlemi içindedir, devlete ve hükümete bu karışmacılığı ve müdahalesi laikliğe aykırıdır ."

Ne olur? Cemaati kızdırırlar mı?  Cemaat tabanından bekledikleri oydan mı olurlar yoksa...

Bir kez daha hatırlatayım, "Laiklik", Atatürk ilkelerinden biridir ve CHP'nin simgesi olan altı oktan biridir.

Hadi laikler iş başına...

 cdenizkent

 ------------------------ :

(x) Bu sözü, Başbakan Süleyman Demirel, Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde yaptığı bir konuşmada söylemiştir...Sabah Gazetesi, 15 Nisan 1991

 
Toplam blog
: 979
: 1425
Kayıt tarihi
: 11.12.07
 
 

İstanbul doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenimi İstanbul'da tamamladım. İstanbul Üniversitesi'nde..