Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU

http://blog.milliyet.com.tr/turk35

10 Ocak '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Hani ellerin nerde?

Hani ellerin nerde?
 

Hiç uçmaya korkan kuşları izlediniz mi?

Çok isteseler bile bir türlü cesaretlerini toplayıp uçamayan kuşları. Hani kanatları olduğu halde, ne yapacaklarını bilemedikleri için öylee bekleyenleri.. Kendi kendilerine yeteceklerini bilmeden umutsuzca ama umut dolu gözlerle etrafa bakınanları..

Çevrelerinde olup bitenlere kendilerince bir anlam,bir neden bulurlar. Güzellikleri değil genelde olumsuzlukları görmeye çalışırlar ve işte bu yüzden de genelde savunma halindedirler ' zaten ben... ' diye başlayıp, ' o kadar da önemli değil alıştım' diye bitirirler kendilerinin bile inanmadığı bu kandırmacayı.

Çünkü korkuyorlardır. En kötüsü ise ne onlar bu korkularını anlatabilirler, güçlü görünme sevdasına, ne çevresindekiler anlar, ya yakıştıramadıklarından, ya kıyamadıklarından ya umursamadıklarından.

Bu böyle sürüp gider, bir gün ellerinden tutan, cesaretli görünen biri çıkana kadar karşılarına. Uzanan elleri tutmakta gecikmezler. Zaten istedikleri bu değil midir? Hemen uzanırlar vakit kaybetmemek için....

İşte bu zaman durması gereken zamandır. Uzanan el daha onun kanat çırpıp hareket etmesini beklemeden geri çekilivermiştir. Ama artık çok geçtir. O´na uzanan elin kendisini bekleyeceğini sanıp çoktan yerinden kalkmıştır. Ve koca bir boşluktadır şimdi...

Bir telaş, bir panik... Ne yapacağım korkusu cabası..

Ve en zor kısmı..

geri dönüş çabası..

Uzanıp tutunamamak..

dönüp ulaşamamak...

Çaresizlik..

Pişmanlık..

kırılan umutlar..

Ve bir daha asla düşüncesi...

LÜTFEN SİZ SİZ OLUN VE UZATTIĞINIZ ELİ TUTAN BİRİ OLANA KADAR BEKLEYİN. ÇEKMEK İÇİN ACELE ETMEYİN. UNUTMAYIN EL UZATILAN BİR GÜN SİZ DE OLABİLİRSİNİZ.

 
Toplam blog
: 124
: 1137
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Danimarkada yaşayan bir İzmir'liyim. Hiç de sanıldığı gibi yurtdışında olduğum için milliyetçi değil..