Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '08

 
Kategori
Siyaset
 

Hani K.Irak BBG evi gibiydi

Hani K.Irak BBG evi gibiydi
 

Gerçekleri görmemek acılarımızı silmiyor!


PKK terör örgütü nerede beslenip korunuyor? Kuzey Irak'ta. Nerede silahlandırılıyor? Kuzey Irak'ta. Kampları, eğitim alanları, sığınakları nerede? Kuzey Irak'ta. Türkiye'ye hangi sınırlardan giriyorlar? Kuzey Irak'tan. Ve çatışmalarda sıkıştırıldıkları anda nereye kaçıyorlar? Yine Kuzey Irak'a...

Peki, orada yuvalanma, güç tazeleme ve sınırı han kapısı gibi kullanma fırsatını PKK'ya sağlayan kimler? PKK'yı terör örgütü olarak bile görmediklerini söyleyen Kuzey Irak Kürt Yönetimi, yani Talabani ve Barzani değil mi? Ta kendileri... Ama onlar da bu deli cesaretini kendi k...çlarına güvenerek ortaya koymuyorlar elbet. Arkalarında 'tavşana kaç, tazıya tut' diyen Amerika'nın eli, sırtlarını sıvazlıyor.

Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, K.Irak'ta kendisine bağlı bir Kürt yönetimi kurmak kimin işi? Barzani, bir gün adam yerine konulacağını rüyasında görse inanır mıydı? Bölgesel Kürt Yönetimi, varlığını borçlu olduğu 'sahip Amerika'nın çıkarlarına hizmet etmektedir. Bugün PKK o bölgede kollanıyor ve bileniyorsa, bu tamamen ABD'nin eseridir.

Hatırlayın, AKP işbaşına geldiğinde etkinliği 'sıfır' noktasında olan PKK, ABD'nin Ortadoğu'daki hesapları kabarınca hortlamıştı. K.Irak'a girişte teskereyi çıkarmadığı için Türkiye'yi belleyen ABD, oluşturduğu yeni coğrafyanın bir kıyısına da PKK'yı oturttu. Ellerine silah, yüreklerine cesaret verdi. PKK karakollarımıza uzun namlulu silahlarla saldırırken, Kürt Yönetimi de, "Türkiye operasyona kalkışırsa karşılığını veririz" diyerek sınıra peşmerge çetelerini yığacak kadar ileri gitmişti.

Ardından ne oldu? Oval ofiste Başbakan Erdoğan'ın Bush ile baş başa yaptıkları uzun görüşmelerden sonra, Türkiye'ye operasyon izni verildi. ABD'nin hangi beklentilerine karşılık ulusal güvenliğimizin pazarlık konusu edildiği hiçbir zaman açıklanmadı. ABD madem teröre karşı Türkiye'yi destekleyecekti, niye PKK'nın canlanmasını sağlamıştı?

Bunu sorgulamaksızın, ABD'nin terörle mücadelede koşulsuz bir müttefik kesildiğine inanıverdik. Hükümet, PKK'ya karşı ABD ile işbirliği yapıldığını belirterek, ulusal güvenliğimizi onlara emanet etti. ABD istihbarat verecekti. PKK'nın her hareketi uydudan izlenecek ve bize bildirilecekti. Barzani'nin kulağı çekilecekti. Ancak Amerika gerekli gördüğü takdirde sınır ötesine operasyon yapılacaktı.

En ağır kış şartlarına denk getirilen ve boş yere dağın taşın bombalandığı o sınır ötesi harekat sırasında, K.Irak'ın artık bizim için BBG (Biri bizi gözetliyor) evi haline geldiği bile söylendi. O gün için belki öyleydi. İran'a karşı planlanan bir tavırda ABD'nin Türkiye'ye ihtiyacı vardı. Ya da açıklanmadığı için bilemediğimiz başka bir hesap bu operasyonla örtülüyordu.

Şimdi ne oldu o işbirliğine? Teröristler ağır silahlarla sınıra dayanıyor, sığınak hazırlıyor, bir gün önceden bölge tespiti yapıyor ve havan toplarıyla saldırıyor. Hani PKK'nın her adımından haberimiz olacaktı. Hani K.Irak BBG eviydi. Hani PKK barındığı dağlardan tasfiye edilmeye zorlanacaktı. Amerika'nın parmağı olmadan Barzani böylesine hainlik edebilir mi? Artık kimin dost, kimin PKK'dan bile daha düşman olduğunu görmenin sırası gelmedi mi?

Sadece ABD mi? Üyelik müzakeresi yaptığımız AB ülkeleri de, PKK'yı her fırsatta Kürt sorununun zeminine oturtmaya çalışmıyor mu? Kolumuzu-bacağımızı koparan mayınlar, gece görüşlü silahlar, ağır makineliler, mağralarda üretilmiyor ya! Yüzümüze gülen dostlar, ardımızdan PKK'yı uyuşturucu ticaretinde üs olarak kullanıyor, milyar dolarların döndüğü eroin trafiği örgüt üzerinden denetleniyor. Artık bu yüzsüzlüğü yüzlerine vurmanın sırası gelmedi mi?

Deniliyor ki PKK ile sadece silahla mücadele edilmez. Doğru. Ama silahla mücadele etmemek, teröristi Kürt halkının sözcüsü gibi görmek anlamına da gelmez. Terör, bölge halkının hiçbir sorununa çare getirecek bir temsil gücü taşımıyor. Elbette etnik yaklaşımlar ve örgütsel baskılarla Kürt vatandaşların zorunlu desteği sağlanıyor. Ama terörün temsil ettiği hangi değer ve ideoloji Kürt halkının mutluluğu için bir şey vaad ediyor? Kardeş kardeşi vuruyor, batı emperyalizminin ekmeğine yağ sürülüyor.

Bölge halkı iş ve aş peşinde. Açlığın yanı sıra huzur ve güven boşluğu yaşıyor. Nitekim bu yönde sürdürülen politikalara da olumlu tepki veriyor. Öyle olmasa, seçim öncesinde Köydes ve Beldes projeleriyle bölgeye pozitif ayrımcılık gösteren AKP, Apo'nun kurdurduğu DTP'den fazla milletvekili çıkarabilir miydi?
Evet, deniliyor ki PKK ile sadece silahla mücadele edilmez. Doğru. Çünkü terörü bitirecek mücadele, önce onu besleyen ve kullanan 'dost emperyalizm'e yumruğumuzu göstermekle başlamalı. Geç bile kaldık, yüreğimiz yanıyor. Daha ne bekliyoruz?

 
Toplam blog
: 8
: 773
Kayıt tarihi
: 21.08.08
 
 

Söyleyeceklerim içimde kalırsa, bildiklerim ne anlam ifade eder ki... 1973 İzmir doğumluyum ve bu ke..